Interior espera una treva del vent per poder estabilitzar el foc de Madremanya aquest vespre

L'incendi que voreja les Gavarres ja ha cremat 200 hectàrees

Una cinquantena de dotacions terrestres i nou mitjans aeris segueixen treballant al foc que crema des d'aquest divendres a dos quarts de tres de la tarda a Madremanya.

El foc avança en sentit nord i s'allunya del massís de les Gavarres. Tot i que bufen ratxes de vent, són de tipus feble i no dificulten les tasques d'extinció de mitjans aeris, segons han informat els Bombers. L'incendi ha obligat a desallotjar set masos de la zona i a confinar els veïns de Sant Joan de Mollet i Flaçà.

Dues carreteres tallades

A causa de l'incendi, estan tallades les carreteres C-6632 a l'altura de Celrà i la GIV-6701 a l'altura de Sant Martí Vell, al Gironès. En el primer cas la via està tallada en els dos sentits de la marxa del quilòmetre 0 al 18. La circulació en aquesta via està interrompuda des de les quatre de la tarda i es fan desviaments al punt quilomètric 32 cap a la N-II i al 18 cap a la GI-642.

Pel que fa a la GIV-6701, la via està tallada en els dos sentits de la marxa del quilòmetre tres al set des d'un quart de quatre de la tarda i la circulació segueix interrompuda.

D'altra banda, segons informa la Direcció General de Protecció Civil, la circulació de trens de Renfe està tallada entre Flaçà i Girona. A més, un tren que es trobava aturat a Bordils l'han fet retrocedir fins a Girona.

Fins al lloc s'han desplaçat també patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra, dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques, i efectius del cos d'Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal.