49 dotacions dels bombers treballen en un incendi a Madremanya

S'ha tallat la carretera GIV-6701 a l'alçada de Sant Martí Vell

(Actualitzat 16:31h)

A les dos quarts de tres de la tarda els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís d’un incendi de vegetació forestal a Madremanya, a la zona del Puig de les Dalmaues, al costat de la carretera GiV-6701 a l’alçada del punt quilomètric 6. El foc hauria començat en una zona de camp i ja afecta massa forestal.
 
S’han activat una quarantena de dotacions terrestres a més de nou mitjans aeris per aturar l’incendi que avança en direcció nord empès per la marinada reforçada que hi ha a la zona.. També s’hi desplacen deu patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra.
 
Com a mesura preventiva s’ha desallotjat els veïns del petit nucli de la Vilosa, al municipi de Sant Marti Vell i també s'ha tallat la carretera a l'alçada d'aquest nucli en els dos sentits de la marxa segons informa el Servei Català de Trànsit. Minuts més tard s'ha procedit a tallar la C-66 a Celrà, una de les principals artèries de comunicació i que uneix Girona amb la Bisbal d'Empordà.

Els bombers estan centren els seus esforços en evitar que el foc arribi a una granja situada prop del nucli de Vilosa.
 
Segons informa el cos dels Mossos d’Esquadra, com a mesura preventiva s’han desallotjat una vintena de persones de la urbanització la Vilosa, 5 de Mas Costa a més de 7 persones d’una empresa situada a peu de la carretera que han abandonat la instal·lació a iniciativa pròpia. S’ha demanat als veïns de Sant Joan de Mollet i Flaçà que es confinin a l’interior dels edificis per la presència de fum a la zona.

Visita la galeria d'imatges de l'incendi.