Gombrèn comença l'enquesta popular per decidir si es vol reobrir l'escola

Es pot participar fins el 30 d'octubre

L'Ajuntament de Gombrèn (Ripollès) ha posat en marxa aquest dilluns l'enquesta per decidir si es reobre l'antiga escola Hug de Mataplana, tancada fa més de vint anys. A partir d'aquest dilluns i fins al 30 d'octubre els empadronats de més de 16 anys poden fer arribar presencialment a l'Ajuntament o amb format en línia les respostes de l'enquesta.

Consta de dues preguntes, una d'oberta a tota la població i una segona, restringida a les famílies que tenen infants nascuts entre el 2010 i el 2019. Amb aquesta iniciativa, l'equip de govern vol conèixer l'opinió dels ciutadans. La decisió final, però, serà del Departament d'Educació que hi ha de donar llum verda després d'estudiar el cas.

La primera pregunta és "veuríeu positiu per Gombrèn i, per tant, pel conjunt dels seus habitants la reobertura de l’escola Hug de Mataplana?" i està oberta a tothom que estigui empadronat i sigui major de 16 anys. La segona, restringida als pares amb fills petits, pregunta si inscriurien els fills a l'escola en cas de reobrir-se i quin curs farien. També es demana que només respongui un dels pares o tutor legal per no duplicar respostes.

Els fulletons estan disponibles a l'estanc, a Cal Corraler i al mateix ajuntament, on es poden portar omplerts fins al 30 d'octubre en horari de matí. Qui vulgui fer-ho en línia, ho pot demanar al correu electrònic de l'Ajuntament (ajuntament@gombren.cat).

Aquesta és la segona enquesta popular que l'equip de govern organitza aquest mandat. La primera va ser el març per decidir si mantenien el so de les campanes de l'església arran de les peticions que van sorgir per silenciar-les.