Més de 20.000 espectadors i un 84% d'ocupació al 26è Festival Castell de Peralada

La direcció ja comença a treballar en l'edició del 2013 i avança que la soprano Sonda Radvanosky cantarà 'Norma'

El festival va donar el tret de sortida amb dos artistes consagrats, Serrat i Sabina, que van oferir l'espectacle 'Dos pájaros contraatacan'. La inauguració oficial, però, va ser l'òpera 'Il Trovatore' de Verdi que va representar el debut a l'estat espanyol de la soprano Angela Meade, una de les estrelles del Metropolitan Opera House de Nova York. I es que aquest any 2012 el festival ha comptat amb la presència estel·lar d'un gran nombre d'artistes com el mexicà Ramón Vargas, el tenor Jonas Kaufmann, Sara Baras amb 'La Pepa', Melody Gardot o el conegut pianista Harry Connick Jr, Omara Portuondo o Dionne Warwick que va escollir l'escenari empordanès per celebrar els seus 50 anys de carrera.

En total, des del passat 17 de juliol i fins aquest 22 d'agost, pel festival de Peralada han passat més de 800 persones de diferents companyies, orquestres, equips tècnics o artistes que han participat en un total de 19 actuacions. Enguany, el certamen ha reforçat la seva línia internacional potenciant la presència de públic francès tot i que el festival també ha rebut assistents dels Estats Units, Alemanya, Itàlia i Anglaterra. Més de 20.000 espectadors han gaudit de la vintena d'espectacles que han ofert aquest 2012. Una xifra que representa una ocupació del 84%.

Segons informa el festival, més de 50 mitjans de comunicació, entre revistes especialitzades, agències, empreses de ràdio o televisió han seguit en directe les actuacions. A més, en el marc del festival, han organitzat trobades amb autors en col·laboració amb la Universitat d'Estiu Ramon Llull. Unes trobades durant les quals els assistents han pogut conèixer personalment figueres de l'àmbit internacional com el dramaturg Roland Schwab o l'escriptora Donna Leon, una de les plomes més reconegudes de la literatura negra.

Òpera, música i dansa són els tres grans eixos del Festival Castell de Peralada. Des dels inicis, ha existit una línia clara en potenciar la lírica i la dansa com a tret diferencial enfront d'altres ofertes que es puguin trobar a Catalunya en festivals d'estiu. Una línia que continuaran desenvolupant en properes edicions perquè, tal com ha anunciat la direcció, ja han començat a preparar la 27a edició del festival. Primer nom confirmat: el de la soprano Sondra Radvanovsky que cantarà 'Norma'. El festival també prestarà una atenció especial als compositors Verdi i Wagner amb motiu del seu bicentenari.