Tres detinguts a la Jonquera i Figueres per transportar prop de 5 kg de cabdells de marihuana al cotxe

Els Mossos els van enxampar en dues actuacions policials

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes a la Jonquera i Figueres (Alt Empordà) per transportar prop de 5 kg de cabdells de marihuana al cotxe. Els agents els van enxampar amb la droga, valorada en 8.249 euros, en dues actuacions policials.

Les primeres detencions es van produir el 13 d'octubre quan uns agents de paisà de la comissaria de Figueres, que feien patrullatge preventiu, van veure un vehicle que circulava a gran velocitat per la carretera N-II, just a la sortida de Figueres en sentit França.

Els mossos van fer un seguiment discret del cotxe i després van observar que feien un conducció estranya, amb dues voltes a la mateixa rotonda. Els agents van alertar patrulles de la Jonquera perquè els interceptessin en un control en aquesta via.

Quan els ocupants van veure el control policial van intentar fer mitja volta per eludir-lo però els agents de paisà els van aturar. En identificar-los i fer l'escorcoll, al maleter hi van trobar tres bosses de plàstic transparents que contenien 3,1 kg de cabdells de marihuana, valorada en 5.569 euros. Per aquests fets, van detenir dos homes, de 22 i 24 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

La tercera detenció es va produir el 16 d'octubre quan agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Figueres que patrullaven per la rotonda de la N-260 van detectar una forta olor de marihuana que sortia d'un turisme que circulava amb les finestres abaixades. Els mossos el van aturar a l'avinguda Vilallonga de Figueres i li van trobar 1,53 kg de cabdells de marihuana.

Els agents van arrestar l'home, de 41 anys, per un presumpte delicte contra la salut pública. La droga que transportava tindria un valor al mercat, segons les estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents, de 2.680 euros.

Els detinguts, un d'ells amb antecedents, van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.