Detingut un jove per atacar-ne un altre destral en mà al centre de Girona

Una veïna va enregistrar els fets amb el seu telèfon mòbil

Un jove va ser detingut ahir a la nit per part de la Policia Municipal de Girona després de protagonitzar una baralla, destral en mà, amb un altre persona pels voltants de quarts de nou del vespre al Barri Vell.

Una veïna, propera al centre d'acollida i serveis socials La Sopa, alertada pels crits provinents del carrer va enregistrar amb el seu telèfon mòbil la baralla que s'estava produint just a sota del seu habitatge. En les imatges es poden veure tres joves, un d'ells amb una destral que intenta clavar-la a la cama d'un segon amb qui discuteix mentre el tercer intenta posar pau sense èxit.

Minuts més tard una dotació de la Policia Municipal es va traslladar fins al lloc dels fets i van procedir a la detenció del jove.

Des de l'Associació de Veïns del Barri Vell de Girona han assegurat que l'Ajuntament ja coneix quins són els punts més problemàtic a la ciutat i demana que en casos com aquests es truqui immediatament al 112 o a la Policia Municipal.

El jove es tracta d'un multireincident, que acumula fins a 21 antecedents, i a qui ja s'ha passat a disposició dels Mossos.

El detingut no feia nit a La Sopa, però sí que va anar al centre per sopar. El consistori, en resposta a les crítiques, explica que el Barri Vell, i sobretot la zona del voltant del centre d'acollida, ja té "una dedicació especial" per part de la Policia Municipal. L'Ajuntament admet que, a vegades, es generen "petits conflictes" als entorns del centre provocats per alguns dels usuaris, però que "en gairebé cap cas arriben a ser com el d'ahir".

Al mateix fil de Twitter, el consistori subratlla que La Sopa és "un servei indispensable" per atendre els sensesostre, i que la convivència interna "és molt positiva per regla general". "Un cas aïllat com el d'ahir no pot posar en dubte la tasca d'inclusió social del servei", diu l'Ajuntament.

Revisar protocols

Per la seva banda, l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri Vell se solidaritza amb els veïns de la zona i diu que els sap "molt greu" que passin baralles com les d'ahir. "Treballem dia a dia al costat d'institucions i entitats per teixir comunitat, però donada la gravetat dels últims casos, caldria replantejar protocols de seguretat", afirmen des de l'associació.

"Creiem que la convivència s'ha de treballar i apostem per incloure tots els agents socials possibles", hi afegeixen. Per això, es reuniran d'urgència amb l'Espai Antiracista, amb residents de la zona i amb l'equip de mediació que col·labora amb l'associació per tractar el cas. A més, també han demanat trobar-se amb representants de l'Ajuntament.

Per la seva banda, el portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, va assegurar mostrar-se "preocupat" per les imatges de la baralla. "Fa setmanes vam fer arribar al govern Madrenas la necessitat d'actuar per garantir la seguretat veïnal i posar els recursos, amb altres institucions, per garantir una vida digna a les persones sense llar. Restem a l'espera", va reblar el regidor.