Denuncien una expulsió ''injustificada'' i ''mala praxi'' al centre de primera acollida l'Estany de Sant Gregori

L'Espai Antiracista de Salt i Girona ha denunciat el cas al conseller El Homrani

L'entitat Espai Antiracista de Salt i Girona ha denunciat avui l'expulsió "injustificada" d'un jove de 18 anys del centre de primera acollida l'Estany de Sant Gregori (Gironès) com també una extreballadora ha acusat de "mala praxi" els mètodes emprats a la institució gestionada per la fundació Diagrama.

Marwan Karhy es va trobar a finals de la setmana passada al carrer sense cap mena de documentació (NIE o passaport) amb dues nits pagades en un alberg de Girona i que finalment es van ampliar 72 hores més, termini que finalitza avui.

Des de l'entitat que denuncia el cas han exigit la readmissió del jove dins el sistema de protecció de la Generalitat i és per això que han enviat una missiva al conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani com també al Síndic de Greuges.

En la carta l'Espai Antiracista denuncia una "vulneració de drets" després que Karhy va ser expulsat el passat 14 d'octubre arran de nombroses incidències recollides en el seu expedient, la pràctica totalitat d'elles un cop havia complert la majoria d'edat. "Entenem que aquesta expulsió no és justificada i que la decisió de fer fora del centre on residia és una vulneració de drets del jove", expliquen al conseller.

D'altra banda, una extreballadora del centre l'Estany ha publicat un vídeo a YouTube denunciat una suposada "mala praxi" per part de la direcció i que dificulta la integració i aprenentatge dels joves que en són usuaris. En les imatges s'observa la jove amb un contrallum i la veu distorsionada per a no ser reconeguda ja que tem pot ser víctima de represalies i no poder treballar "mai més com a educadora".