Pacificar el trànsit i enderrocar tres edificis, prioritats dels veïns de Sant Miquel d'Olot

Aquestes són les actuacions escollides pel Consell de Barri per aquest 2020

Els veïns del barri de Sant Miquel d'Olot (Garrotxa) han escollit, a través del Consell de Barri, un projecte per pacificar el trànsit –amb zones 30, canvis de sentit i carrils bici-, la regeneració del carrer Sant Miquel amb l'enderroc de tres habitatges i la nova edició del festival de teatre social Entranyes.

Les tres actuacions formen part del programa Pla Integral d'Accions de Millora (PIAM) que s'executarà aquest 2020 i que també inclou un procés participatiu que definirà millores en tres espais més del barri. El PIAM de Sant Miquel es va posar en marxar l'any 2014 com a eina per decidir i planificar les accions de millora del barri conjuntament amb els seus veïns.

Per això, a principis del 2016 es va constituir el Consell de Barri a través del qual es consensuen i aproven les propostes.

El Consell de Barri de Sant Miquel de dimecres passat va aprovar les principals actuacions que es portaran a terme durant aquest 2020. Entre elles, hi ha un projecte de pacificació del barri per millorar la seguretat, amb zones 30, canvis de sentit i carrils per a bicis i patins. També aposten per impulsar la regeneració del carrer de Sant Miquel. Una actuació iniciada fa tres anys i que ha permès l'enderroc de dues finques, la creació d'un mural i la construcció d'un mirador al riu Fluvià.

Aquest any, el projecte continuarà amb una nova fase que ha de permetre l'enderroc de tres cases adquirides l'any 2019 i la construcció d'un camí per a vianants vora el riu. Un camí que, en un futur, s'ha de convertir en un pont de connexió del barri amb la zona del Molí d'en Climent.

Per aquest 2020, el PIAM de Sant Miquel també inclou tres actuacions més. Per una banda, la 2a edició del festival de teatre social Entranyes i la Mostra QUAESTIO de cinema i pensament. Durant dos caps de setmana –el del 17 al 18 d'octubre i el del 24 i 25-, el barri acollirà actuacions de diverses companyies teatrals i projeccions de cinema a l'aire lliure.

Els veïns també han decidit apostar per "repensar" tres espais més: l'espai esportiu, la plaça Sant Miquel i el Camp Les Mates. Les voluntat es acordar com dotar-los d'infraestructures d'acollida al joc i àrees d'estada per a infants i joves.