USOC denuncia Nichirin Spain de Palamós per limitar la durada dels desplaçaments dels permisos mèdics

El sindicat diu que Inspecció de Treball els ha donat la raó

Els representants sindicals d'USOC han presentat una demanda judicial contra Nichirin Spain de Palamós (Baix Empordà) pel que consideren una vulneració del dret d'acompanyar familiars al metge tal com recull el conveni laboral.

En un comunicat, denuncien que l'empresa els limita el permís "exigint-los un temps límit" en els desplaçaments per carretera i que això "posa en risc" la seva seguretat i vulnera segons diuen la Llei de Prevenció de Riscos per part dels responsables de l'empresa. Afirmen que Inspecció de Treball els ha donat la raó però que l'empresa no ho ha canviat.

En un comunicat, asseguren que l'empresa tampoc té en compte si ha d'acompanyar un familiar amb problemes de mobilitat ni si els desplaçaments es fan en hivern o estiu o en hores punta. En temperada turística hi ha més retencions a les carreteres i el centre de treball està en un municipi costaner però lamenten que l'empresa no ho contempli a l'hora de limitar-ho.

El sindicat ha denunciat el cas a la justícia després que Inspecció de Treball donés la raó als treballadors. En un comunicat, USOC afirma que va emetre un informe on s'exigia a la direcció que "permetés als treballadors tenir el temps que realment els fa falta en els desplaçaments". Una demanda que no només no l'han complert, segons diuen, sinó que "encara els han retallat encara més" els desplaçaments. Per USOC aquesta és una "situació totalment inacceptable" i per això han acudit a la justícia.