Puigdemont: 'No s'entendria una retallada en sous als funcionaris i que es fes un nou Trueta'

L'alcalde de Girona retreu al PSC que vulgui posar el futur hospital a l'agenda municipal i recorda que l'última paraula la tindrà la Generalitat

Puigdemont considera que al consistori li pertoca fer les modificacions urbanístiques o els processos que pertoquin en relació al futur Trueta però subratlla que aquest és un projecte que "ha de fer la Generalitat" i que és d'interès general per la ciutat. En una entrevista a l'ACN, assenyala que s'està treballant estretament amb el Departament de Salut per estudiar totes les variables i trobar la millor fórmula "explicable, defensable i sostenible des del punt de vista econòmic, mediambiental i de servei al ciutadà". 
L'alcalde es pregunta si s'ha de fer al mateix indret, conservant-ne només una part de l'antic edifici o si caldrà fer-ne un de nou a la zona nord. "Tenim dret a plantejar-nos tot això i qualsevol decisió ha de ser molt seriosa i madurada; no pot ser un caprici d'un conseller de Salut ni l'arbitrarietat d'un ajuntament", afegeix.

Molt crític amb el PSC

L'alcalde es mostra molt crític amb la principal força municipal a l'oposició, el PSC, a qui retreu intentar posar el futur Trueta a l'agenda dels gironins. Diu que quan estaven al govern tenien el projecte en la "clandestinitat", que l'oposició se n'assabentava a través de la premsa i que ara sembla que "gairebé l'hagi de fer l'Ajuntament". Ara que estan al govern, es compromet a "tenir en compte" l'opinió de totes les forces. "En l'anterior projecte, cap grup a l'oposició va ser consultat; ara ho seran", diu. I afegeix, que "la gent a l'oposició que ara fa grans proclames, no ha predicat amb l'exemple i no pot donar cap lliçó a ningú ni té autoritat moral per fer cap exigència a la Generalitat ni a l'Ajuntament".

Per altra banda, creu indispensable que el PSC es pronuncïi sobre el projecte de la "catedral del segle XXI" -tal com ho va presentar la consellera de Salut d'aquell moment, la socialista Marina Geli- que al seu entendre i tal com ja ha dit reiterades vegades ara mateix és "indefensable". Per Puigdemont, han d'aclarir si creuen que "ens hem de gastar els diners que no tenim" per dur a terme el projecte del Trueta que va presentar el tripartit.

El servei, la gran prioritat

CiU considera que cal revisar el projecte i concentrar els esforços econòmics en garantir el servei sanitari al ciutadà perquè, segons Puigdemont, no s'entendrà que mentre "es retalli el sou als funcionaris, augmentin les llistes d'espera i es tanquin alguns CAP" hi hagi diners per dur a terme el Trueta del tripartit. "A la gent no li preocupa el debat arquitectònic de l'hospital, sinó tenir un bon servei", conclou.