El geriàtric Els Cirerers de Vilademuls, lliure de coronavirus després del brot que ha deixat vuit morts

Aquest divendres s'han desaïllat els últims residents que encara estaven confinats

La residència Els Cirerers del nucli de Vilafreser, dins el terme de Vilademuls (Pla de l'Estany), ha passat a ser aquest divendres un centre verd; és a dir, lliure de covid-19. Aquest divendres el geriàtric ha desaïllat els últims residents que encara estaven confinats.

El brot de coronavirus que afectava la residència des de principis de setembre, i que va provocar que la majoria dels 55 interns es contagiessin, ha provocat vuit morts al geriàtric. Segons informa Salut, tots els casos són de "persones d'edat avançada i amb patologies de base". Les accions per contenir el brot també han permès, però, que hi hagi nou residents que no s'hagin arribat a contagiar mai.

Salut ha explicat que després d'un mes "intens" fent accions i intensificant els protocols per contenir els coronavirus, aquest divendres la residència Els Cirerers ha pogut desaïllar els últims residents que encara estaven confinats a les habitacions. El geriàtric passat així a ser un centre verd; és a dir, lliure de covid-19.

D'ençà que a principis de setembre es van detectar els tres primers casos (dues treballadors i un resident) la majoria dels interns d'Els Cirerers es van infectar. Aquí, el brot de coronavirus ha deixat vuit morts al llarg d'aquestes setmanes. Totes eren persones d'edat avançada i amb patologies de base. Dels 55 residents que hi havia fa un mes, però, n'hi ha hagut nou que no s'han arribat a contagiar mai.

Al llarg d'aquest matí i migdia s'han pogut desaïllar els residents que encara estaven confinats. N'hi havia dos als quals ahir se'ls va fer una analítica per comprovar el seu estat immunològic i a qui s'ha pogut desaïllar. A banda, set pacients més tenien simptomatologia. "Se'ls ha estat fent un seguiment clínic molt intens; d'aquests, tres han estat alta avui mateix, i als quatre restants se'ls ha retirat el tractament amb oxigen", informa Salut.

D'altra banda, l'últim pacient que va necessitar ingressar a l'hospital Josep Trueta ja ha rebut l'alta i ha tornat a Els Cirerers. Hi ha una altra persona del centre, però, que continua ingressada a Mutuam (perquè requereix atenció sociosanitària).

Seguiment i control intens

D'ençà que es va detectar el brot de coronavirus a principis de setembre, Salut informa que des del Departament s'ha fet un "seguiment i control intens de la residència per garantir que la sectorització del centre, les mesures d'aïllament, prevenció i protecció es feien correctament per contenir l'avanç del virus".

"S'ha fet una intensa gestió de coordinació i comunicació diària amb els responsables de la residència per anar analitzant l'avanç de la situació i anar prenent decisions conjuntes", subratlla Salut. Per la seva banda, el seguiment clínic dels residents l'ha controlat l'Equip d'Atenció Primària de Bàscara (Alt Empordà).