Figueres retirarà les tanques i el mur de l'antiga presó per ''obrir'' els barris al centre penitenciari

El consistori està en converses amb el departament de Justícia

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) vol treure el primer perímetre de tanques de l'antiga presó i el mur amb un mural de la plaça d'Ordis per "obrir" els barris de la Presó i de la Creu de la Mà.

L'alcaldessa, Agnès Lladó, va explicar al ple d'ahir que estan treballant per fer realitat una llarga reivindicació dels veïns, a l'espera que l'equipament es converteixi en un 'pool' de serveis de la Generalitat i l'Ajuntament.

Lladó va dir que continuen treballant amb els diferents departaments per tirar endavant la iniciativa. També explicar que s'haurà de decidir una nova ubicació per al mural de la plaça d'Ordis. En aquest sentit, la batllessa preveu reunir-se amb tots els grups municipals per abordar un "projecte" de dinamització de la zona.

L'objectiu és que l'equipament, en desús, esdevingui una "finestreta única", una mena "de Santa Caterina" on el ciutadà pugui fer tots els seus tràmits, que ara ha de realitzar en diversos espais repartits per la ciutat.

Una presó buida des del 2014

L'antic centre penitenciari va traslladar els presos al Puig de les Basses el mes de juny de 2014. Des d'aleshores, l'equipament s'utilitza com a seu de l'associació de veïns del barri, on celebren diversos actes de manera habitual.

Durant molts anys es va plantejar la opció de reconvertir-la en l'escola Carme Guasch, en barracons, però finalment es va abandonar aquesta idea. El nou centre anirà en uns terrenys adjacents a les actuals instal•lacions.