Més de 2.000 espelmes il·luminen la basílica de Castelló d'Empúries

La localitat empordanesa ha viscut una nit solidària màgica

El creador del projecte, Bruno Pérez Juncà, ha explicat que les espelmes s'han col·locat enmig de bosses de paper i al voltant de la porta principal i un dels laterals de la basílica. En aquest projecte hi ha col·laborat 170 voluntaris del municipi i 70 més del Consell Comarcal de l'Alt Empordà que han encès manualment les 2.000 espelmes en uns quatre minuts. En concret, 1.700 espelmes s'han instal·lat a l'exterior de la basílica i 300 a l'interior de les quals un centenar s'han col·locat a l'aire, flotant, donant una visió única del retaule de la verge de la Candelera.

L'acte, que s'ha realitzat aquesta nit de dissabte aprofitant la foscor d'aquesta nit sense lluna, s'ha convertit en una mostra màgica de la voluntat solidària dels veïns de Catelló d'Empúries i de la comarca de l'Alt Empordà. "Tots els diners recollits estaran gestionats pel Consell Comarcal i es destinaran a ajudar a totes les persones afectades i a repoblar els boscos cremats", ha assenyalat Pérez.

"Després d'aquest incendi tràgic varem pensar que seria molt bonic transformar el foc en vida perquè tots els diners recollits serviran per ajudar als afectats", ha explicat el creador.

Aquest projecte és un dels cinc finalistes del concurs 'Il·lumina el teu espai', una iniciativa de Ceres Roura per celebrar el seu centenari i que buscava una forma bella de commemorar aquest aniversari i al mateix temps ajudar als veïns d'aquesta comarca. L'empresa ha ofert unes 3.000 espelmes per un preu mòdic d'un euro - com a mínim- als centenars d'assistents que s'han aplegat fins aquesta localitat.