Posar un caixer automàtic costarà 3.000 euros anuals a les entitats bancàries de Figueres

Junts per Figueres s'oposa als canvis de les ordenances fiscals

La Comissió Informativa de l’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha aprovat les ordenances fiscals 2021. Aquest és el primer pas d’aprovació del document, que passarà pel ple de dilluns que ve, 5 d’octubre.

Les ordenances de l’any 2021 actualitzen l’IPC que no es posava al dia des de l’1 de gener de l’any 2015. Tot i això, amb l’actualització, Figueres estarà a la zona baixa en taxes i impostos pel que fa a ciutats de més de 20.000 habitants de la demarcació de Girona. A més, l’actualització asseguren és "imprescindible per tal de millorar els serveis i les necessitats de la ciutat".

Per altra banda, una de les principals novetats de les ordenances és l’increment de la taxa d’ocupació de via pública dels caixers automàtics de les entitats bancàries, que passa de 856 euros a 3.000 euros l’any. També s’ha derogat la taxa per la tinença d’animals domèstics.

També s’ha fet una adaptació de la guia de carrers de la ciutat segons l’activitat comercial que s’ha actualitzat i s’ha posat al dia.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, explica que “l’actualització de les ordenances fiscals és necessària per posar la ciutat al dia, per adaptar-la a i per poder atendre  millor les necessitats i els serveis dels ciutadans de Figueres”.

Aquesta és una proposta que passarà pel ple de ordinari d’octubre, dilluns 5 d’octubre. Després s’obrirà un període d’exposició pública abans de la seva aprovació definitiva.

Junts per Figueres s'hi oposa

El grup municipal de Junts per Figueres ha votat en la Comissió Informativa celebrada aquest migdia en contra de la pujada de les ordenances fiscals que proposa el govern quadripartit per al 2021 i que suposa increments del 6,5% en impostos com l'IBI i en la majoria de taxes. "En un moment en què les empreses, els autònoms, els treballadors i moltes famílies ho estan passant molt malament i quan més necessiten l'acompanyament de les administracions, el govern municipal elsdónal'estocada definitiva amb un injustificable i desmesurat augment de la pressió fiscal a tothom", lamenta el portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef.

En aquest sentit, Junts per Figueres demana al quadripartit que retiri aquesta proposta en considerar que "és inassumible" per a la ciutadania en plena pandèmia i crisi econòmica i que es plantegin unes ordenances fiscals "ajustades a la realitat actual de la ciutat, ja que, en cas contrari, no faran res més que engrandir les desigualtats i posar les coses més difícils a les famílies", assenyala Masquef.

Entre les objeccions del grup a l'oposició en destaquen la reducció de la bonificació del l'IBI, per l'obtenció de vehicles ecològics i la concessió de llicències per a l'obertura de locals. ""Com es pretén ajudar a obrir nous comerços i empreses? Com pretenen incentivar la reforma d'edificis emblemàtics? Com pretenen promoure una mobilitat sostenible? Com pretenen dinamitzar la ciutat si a banda de apujar impostos i taxes es dediquen a desincentivar el sector econòmic?", es pregunta el portaveu de Junts per Figueres.