Entitats, veïns, comerciants, nouvinguts i polítics de Salt s'uneixen contra la inseguretat i la reincidència

Els col·lectius reclamen al president de la Generalitat una resposta en menys de dues setmanes

Anar a l'uníson per lluitar contra la inseguretat i reclamar mà dura contra els reincidents. Aquest és el lema que ha presidit la reunió d'ahir al vespre a l'Ajuntament de Salt. La trobada ha aplegat representants de totes les forces polítiques, les associacions de veïns i de comerciants, la taula d'entitats –que n'agrupa més de quaranta- i representants dels col•lectius d'immigrants.

Tots els assistents han aprovat per unanimitat trametre dues cartes al president de la Generalitat, José Montilla, i al conseller d'Interior, Joan Saura. Al primer escrit, es demana mà dura contra els delinqüents reincidents per evitar que surtin al carrer pocs dies després de cometre els delictes. A la segona carta, es reclama que s'incrementin els efectius policials destinats a Salt per lluitar contra la inseguretat. 'Com tots sabeu, un dels problemes de Salt és la manca de seguretat; el que nosaltres reclamem és que simplement es cobreixin les mancances d'efectius policials', ha dit Cesca Terrón.

Les cartes unitàries s'enviaran a principis de la setmana vinent, i els impulsors esperen que la resposta se'ls faci arribar abans de quinze dies. 'Es tracta d'un tema primordial i la resposta no es pot fer esperar', ressalta Cesca Terrón. La portaveu també indicat que els dos manifestos són només el punt de partida d'un camí que ara, la taula per a la convivència continuarà a peu de carrer.

Treball unitari

'Esperem que això continuï, perquè és un camí que comencem ara, i que tindrà els seus fruits perquè tothom està d'acord a treballar-hi' ha dit Terrón. En aquest punt, la portaveu ha volgut posar de manifest 'la predisposició per part de tothom' per treballar per a la convivència al municipi. 'La reunió d'avui ha estat molt positiva; el que realment ha nascut avui aquí és molt important, perquè hem anat tots a la una', ha indicat la portaveu dels veïns i les entitats. Cesca Terrón també ha demanat que no es miri enrere i que, a partir d'ara, s'encari la vista cap al futur.

'No vull pensar perquè aquesta unió no ha arribat abans; potser el que ha succeït ens ha ajudat a ajuntar-nos i posar-nos a treballar conjuntament', ha explicat. I ha conclòs: 'Jo no vull pensar per què no ha estat, sinó que a partir d'aquí ha nascut una unió molt positiva'.