Figueres només permetrà la venda i el consum d'alcohol als bars, restaurants i locals d'oci a partir de les onze de la nit

La nova ordenança també preveu sancions per a qui toqui música o l'escolti al carrer

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) vol que entre les onze de la nit i les vuit del matí només es pugui comprar i consumir alcohol en bars i restaurants, prohibint-ne la venda en botigues que obren durant tota la nit.

Aquesta és una de les principals modificacions que preveu introduir a l'ordenança de civisme, conjuntament amb la prohibició de reproduir música al carrer, ja sigui amb instruments o amb altaveus.

Totes aquestes accions seran sancionades, com també ho seran les persones que facin acrobàcies o jocs d'habilitat amb monopatí o similars fora dels parcs destinats a aquestes pràctiques. El govern local ja ha enviat la proposta als grups de l'oposició perquè puguin incloure les seves aportacions abans de portar-la al ple.

El vicealcalde responsable de Seguretat, Pere Casellas, ha destacat que l'objectiu de les modificacions és mantenir "un clima de civisme, convivència social i respecte mutu" a la ciutat. L'ordenança també es modificarà perquè sigui més àgil a l'hora d'aplicar sancions.