Boada (ICV) proposa alternatives per salvar l'estació de Vallter 2000

El diputat ecosocialista adverteix que "un model continuista basat exclusivament en l'esquí està abocat al fracàs"

El diputat d'ICV, Joan Boada, ha explicat que el grup ecosocialista a finals de juliol va adreçar al Parlament una proposta de resolució que insta el Govern a iniciar la declaració del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. A més, ICV també ha proposat que s'estableixin contactes amb l'Estat francès per "explotar sinèrgies" amb el Parc Natural de Py i Mantet.

D'altra banda, també s'insta a elaborar un pla d'explotació que inclogui altres atractius de la comarca, cosa que suposaria superar l'estacionalitat a què està sotmesa la temporada d'esquí.

En els darrers anys, la innivació s'ha reduït molt com a efecte del canvi climàtic "i ja no es pot comptar amb una estació d'esquí de cinc mesos com abans". Per Boada aquest punt és "clau" en el model d'explotació que cal aplicar a partir d'ara "perquè no es pot mantenir una estació d'esquí només amb neu artificial". El diputat creu que la creació del parc natural serà un element estratègic per mantenir els llocs de treball i l'activitat a la Vall de Camprodon i a la comarca.

D'altra banda, l'ecosocialista ha apostat per aprofitar la titularitat pública de les estacions de Vallter 2000, La Molina i Núria amb l'objectiu d'adequar la seva oferta de promoció del turisme sostenible a través de la creació d'algun tipus de "paquet global turístic".

Joan Boada ha explicat que la proposta és un "crit d'alerta" perquè, ha afegit, "volem que les coses es facin bé". "Ens fa patir que es tornin a fer les coses de la mateixa manera que ha portat al fracàs l'activitat privada que hi havia fins ara", ha sentenciat.