Remolquen un vaixell de càrrega francès que es trobava a la deriva a Palamós

El buc es trobava a unes quinze milles mar endins des del port de Palamós i ara ja ha entrat a aigües franceses

El 'Guyenne', un buc de càrrega amb bandera francesa, havia salpat de França i es dirigia a Castelló. El vaixell, que disposa d'un tanc, navegava ahir al matí per les aigües de la Costa Brava. Va ser aleshores quan es va declarar un incendi a la sala de màquines.

Tot i que la tripulació el va poder controlar, el vaixell va començar a anar a la deriva. Per això, el seu capità va alertar Salvament Marítim, dient-los que es trobaven a unes quinze milles nàutiques a l'est de Palamós. Un cop va rebre el missatge, Salvament Marítim va mobilitzar el remolcador 'Punta Mayor', que va anar fins on es trobava el buc de càrrega.

En paral·lel, l'armador del 'Guyenne', després de rebre el missatge de socors, va contractar un altre remolcador, l'Abeille Flandre. Aquest vaixell va arribar fins a la Costa Brava i, durant la matinada, ha començat a remolcar el 'Guyenne' fins al port de Marsella.

Mentre no han entrat en aigües franceses, Salvament Marítim ha supervisat les operacions de rescat. Ara, el 'Guyenne' -remolcat per l'altre vaixell- ja es troba més amunt del Cap de Creus, i preveu arribar al port de Marsella avui pels voltants de les deu de la nit.

Un cop en aigües franceses, qui controla el rescat és el Centre de Coordinació de Salvament (MRCC) de La Garde.