Una persecució a Figueres acaba amb trets dels Mossos d'Esquadra al Culubret per dispersar 100 persones

Hi ha un detingut de 25 anys que tenia una caixa plena de cabdells de marihuana

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 25 anys a Figueres (Alt Empordà) després d'una persecució policial que va finalitzar amb el cotxe encastant-se contra un edifici del barri de Culubret.

Els agents han detingut el copilot del vehicle després de trobar-hi una caixa plena de cabdells de marihuana.

Els Mossos tenen identificat el conductor del vehicle, que es va escapar, i no descarten més detencions.

Els fets van passar aquest diumenge sobre un quart de sis de la tarda, quan la policia va veure un vehicle sospitós que circulava pel carrer Major. Davant d'això, van demanar que s'aturés i el conductor i aquest va fer-los cas omís, començant la persecució.

Finalment, el vehicle es va acabar encastant contra la façana d'un habitatge del barri de Culubret. En aquest moment, la patrulla deté el copilot, però el conductor aconsegueix fugir. Mentrestant, prop d'un centenar de veïns van començar a acorralar la policia, mentre els increpaven i alguns s'abraonaven a sobre. En veure perillar la seva integritat física, els agents van optar per disparar trets a l'aire per defensar-se. Ningú en va quedar ferit.

Finalment, van arribar reforços dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Figueres que van ajudar a dialogar amb els veïns i calmar la situació.

Els Mossos van traslladar fins a les dependències policials el detingut de 25 anys de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, que té diversos antecedents. Se'l considera autor dels delictes de danys, contra la salut pública, resistència i desobediència contra els agents de l'autoritat i desordres públics.