Més d'un miler de persones participen a la cursa solidària pel #FocEmpordà

La iniciativa ha permès recaptar més de 10.000 euros que es destinaran a rehabilitar els boscos cremats

Cantallops ha vist com aquest dimecres es quadruplicaven els habitants d'aquesta petita població de l'Alt Empordà. Segons Klassmark, l'agència que ha organitzat la cursa, més de 1.000 corredors i caminants de tots els punts de Catalunya i de tots els nivells s'han donat cita a la 'Cursa Solidària pels Focs de l'Alt Empordà'.

L'organització ha celebrat el "gran èxit" de la cursa, que no era de caràcter competitiu i per tant no hi ha hagut guanyadors. "Un cop més el poble català ha mostrat la seva vessant més solidària. Avui, els veritables guanyadors són els boscos de l'Alt Empordà", ha expressat Klassmark en un comunicat.

Dos recorreguts

A la cursa hi ha pogut participar gent de tots els nivells ja que l'organització ha dissenyat dos recorreguts per adaptar la carrera a tots els públics. El circuit més exigent constava de 21 quilòmetres i més de 1.000 metres de desnivell positiu. En canvi, l'altre recorregut era una volta circular de 10 quilòmetres pels camins forestals de la població. En ambdós circuits els participants han pogut observar el contrast entre les zones arrasades pels focs i les que no van patir l'avenç de les flames.

Kilian Jornet, solidari amb l'Alt Empordà

A la causa també s'hi han sumat persones que hi han contribuït mitjançant un 'dorsal 0'. És el cas de Kilian Jornet, millor corredor de muntanya del món, que ha donat públicament el seu suport a la carrera tot i que no hi ha pogut assistir perquè es troba en plena temporada als Estats Units. Qui sí que hi ha pogut participar ha estat el cassanenc Marc Pinsach, actual campió de l'Olla de Núria, o el gironí Diego Cardozo, integrant de la selecció catalana de curses de muntanya.