Torroella de Montgrí rep més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

És una de les ajudes més elevades que ha donat l'ACA per reposar instal·lacions danyades

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha rebut una subvenció de 621.232 euros de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per reparar la planta potabilitzadora inundada durant el Gloria. L'equipament va quedar totalment negat per l'aigua i va malmetre les instal·lacions greument.

El servei d'aigua potable es va reparar al cap de pocs dies, però la planta no va reprendre l'activitat fins al cap d'unes setmanes. L'ajuda que ha rebut Torroella és una de les més elevades que ha donat l'ACA per reposar les instal·lacions d'abastament en alta malmeses pels aiguats del passat 20 de gener. A més, l'Ajuntament també ha rebut uns 300.000 euros de la companyia d'assegurances i això permetrà cobrir de forma íntegra el cost de la reparació.

L'ajuda de més de 600.000 euros se suma als 540.000 euros que va invertir l'agència en la reparació de la mota del Ter. Allà s'hi van produir esvorancs i es va trencar la canonada que porta aigua a la potabilitzadora des dels pous de Canet. L’actuació més important ha consistit en la millora de les condicions hidràuliques de la sortida del rec del Molí.