Girona estudia habilitar espais ''controlats'' perquè els joves facin 'botellón'

La Fecasarm s'hi oposa i reclama la reobertura dels locals d'oci nocturn

El regidor de Seguretat i Neteja de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha explicat que des del consistori s'està estudiant la possibilitat d'habilitar espais a l'aire lliure on els joves pugin fer 'botellón' de forma controlada.

La proposta la va anunciar durant una entrevista a Girona FM on va reconèixer que el tancament de l’oci nocturn ha arrelat encara més la pràctica del 'botellón' al carrer i que a més suposa un “estalvi econòmic” pels joves.

Berloso assenyala que de moment s’està valorant quins espais es podrien habilitar, en quins horaris es podria fer, amb quines condicions per actuar en cas que es confirmi aquesta necessitat. Amb tot, ha reconegut que ara, amb les restriccions, els 'botellons' s’estan fent de manera incontrolada i per això estan actuant els agents policials, però demana responsabilitat i civisme al jovent per respectar el descans de la ciutadania.

La Fecasarm s'hi oposa

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha sortit aquest matí al pas de la proposta feta pel regidor mostrant el seu absolut rebuig. Amb tot han proposat "permetre la reobertura dels locals legals, aquells espais segurs, que generen llocs de treball i que paguen impostos i no legalitzar les activitats il·legals que justament son les grans culpables de que hagin augmentat els contagis i tot això per que els polítics s'han equivocat en la seva estratègia a l'hora de sacrificar aquells espais que eren segurs que disposaven de mesures de control i de supervisió".

No només això, des de l'entitat qualifiquen de "surrealista" la proposta de Berloso després que es va acordar perseguir i multar amb 15.000 euros aquesta pràctica a tot Catalunya.

Cs reclama desautoritzar Berloso

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Girona, Daniel Pamplona, ha reclamat a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que desautoritzi Eduard Berloso per les seves declaracions. “En plena pandèmia del covid-19, amb Girona patint un alt risc de rebrot i el 'botellón' prohibit per la Generalitat des del 28 de juliol, ara resulta que l’Ajuntament de Girona està estudiant habilitar un espai, és absolutament irresponsable” ha lamentat Pamplona.

El regidor liberal ha recordat que d’ençà la prohibició del 'botellón' per part de la Generalitat, es va encomanar als ajuntaments vetllar pel compliment de la mesura i se’ls va autoritzar a imposar multes de fins a 15.000 euros. “No entenem a que ve aquesta idea horrible d’habilitar botellòdroms municipals quan tenim els locals d’oci nocturn tancats i nombrosos autònoms han hagut de baixar la persiana definitivament, és una frivolitat” ha indicat el regidor a l'oposició.