Instal·len nous desfibril·ladors monitoritzats a l'aeroport de Girona

Estaran connectats a tecnologia mòbil i això permetrà que sempre estiguin en "perfecte estat"

Aena i Telefónica digitalitzen les mesures de protecció cardíaca instal·lant 71 nous desfibril·ladors monitoritzats per tecnologia mòbil, que permetrà "que sempre estiguin en perfecte estat per atendre qualsevol passatger que pateixi un atac al cor".

Segons un comunicat de Telefónica, a l’aeroport del Prat s’instal·laran 57 d’aquests dispositius, 7 a l’aeroport de Girona-Costa Brava, 5 a l’aeroport de Reus i 2 a l’aeroport de Sabadell. Els nous dispositius transferiran la trucada als serveis d'emergència aeroportuaris amb l'objectiu de reduir el nombre de defuncions per mort sobtada cardíaca. Segons Telefónica, el protocol d’ús del dispositiu facilitarà un reconeixement inicial de la víctima i contactarà amb els serveis d’emergència més pròxims, procedint a la descàrrega elèctrica entre els 3 i 9 minuts següents a l’aparició de símptomes si es produeix una parada cardiorespiratòria.

D’aquesta forma, la companyia assegura que "trasllada els beneficis de l’Internet de les Coses (IoT) i la sensorització a tots els àmbits de la vida, inclòs el de la prevenció i la salut, sumant-se així al desafiament de reduir la xifra de defuncions per aturada cardíaca a través d’un servei integral basat en l’accés públic a la desfibril·lació".

Aquesta iniciativa que s’estén a la resta de la xarxa d’aeroports d’Aena, s’engloba dins d’un projecte impulsat per les administracions públiques per lluitar contra la mort sobtada cardíaca, una alteració que només es pot revertir si es té a prop un desfibril·lador.

A través del desfibril·lador és realitza una avaluació de l’estat de la víctima i, només si existeix parada cardíaca, s’aplica la descàrrega elèctrica necessària per a revertir aquest estat. Telefónica també s’encarrega del manteniment integral dels dispositius perquè estiguin disponibles en tot moment.

L’acord entre ambdues empreses contempla la renovació de dispositius i l’ampliació dels existents, incloent a més la formació al personal no sanitari perquè puguin utilitzar-los en cas de necessitat. La monitorització i gestió de la xarxa de desfibril·ladors es farà des del Centre d’Operacions Digitals (DOC).