El brot de coronavirus a la residència Els Cirerers de Vilademuls ja afecta 44 residents i cinc treballadors

El 15 de setembre eren 31 residents i també cinc empleats els afectats

El brot de coronavirus a la residència geriàtrica Els Cirerers de Vilafreser, dins el terme de Vilademuls (Pla de l'Estany), que va avançar aquest diari el passat 15 de setembre i aleshores afectava a 36 persones, ara ja són 44 els residents del centre i els mateixos cinc treballadors els contagiats.

Els primers casos de covid-19, més d'una trentena, es van detectar cap a mitjans de mes. I ara les últimes PCR fetes a residents i treballadors han detectat quinze positius més. Tots ells són residents asimptomàtics.

En total, dels 44 usuaris que s'han infectat per coronavirus, dos tenen simptomatologia lleu, un està hospitalitzat però amb bona evolució, un més té una situació clínica més inestable amb patologia prèvia i els 40 restants són asimptomàtics.

Precisament, segons informa el Departament de Salut, aquest dimarts ja es preveuen començar a desaïllar els primers vint pacients que van donar positiu el 12 de setembre, en cas que no hagin tingut símptomes en els darrers tres dies. Les últimes PCR que s'han fet al centre no han detectat cap positiu més per covid-19 entre els treballadors; és a dir, que la xifra d'infectats entre la plantilla continua essent de cinc empleats.