Detectat un brot de coronavirus amb 36 afectats en una residència del Pla de l'Estany

Els contagiats són 31 residents i 5 treballadors

El Departament de Salut ha confirmat un brot de coronavirus a la residència Els Cirerers de Vilafreser, un nucli que pertany a Vilademuls (Pla de l'Estany) amb 36 persones afectades.

El cas es va iniciar la setmana passada quan es va tenir coneixement de dos casos positius de covid-19 en dues treballadores de la residència i un dels residents. A partir d’aquell moment es va iniciar cribratge de contactes estrets, del qual n’han resultat 31 residents i 5 treballadors positius. Tots són asimptomàtics, excepte tres, que tenen símptomes lleus malgrat que un s’ha hospitalitzat per precaució.

Arran d’aquest brot, s’han fet accions per sectoritzar la residència en tres espais i s’ha reforçar les mesures d’aïllament i de protecció. Així s’ha sectoritzat la residència en els casos positius, els casos negatius i els que tenen PCR negativa però que són contactes estrets amb algun positiu. S’està fent vigilància activa sobre tots els residents per actuar ràpidament davant una possible aparició de símptomes.

A la residència hi ha un total de 55 residents i 40 treballadors.