Troben una plantació de marihuana a Cabanes i detenen dues persones buscades a Europa

Els Mossos troben un silenciador i munició, i cànnabis i marihuana a punt per vendre per valor de 9.000 euros

Agents de la unitat d'investigació de la comissaria de Figueres van tenir coneixement a principis de juliol que hi podria haver un plantació de marihuana al municipis de Cabanes, a l'Alt Empordà. Policies de paisà van organitzar un dispositiu per comprovar-ho i per identificar-ne els responsables.

Els Mossos calculen que a l'interior de la parcel·la hi havia unes 500 plantes. També van trobar-hi també un silenciador i munició per a una arma de foc, una bàscula de precisió i un aparell per a comptar bitllets, així com cànnabis i marihuana a punt per posar a la venda i que hauria tingut un valor al mercat de 9.000 euros.

Els agents van identificar una dona, d'entrada sota el nom de Matilde D, més tard dos homes suposadament amb el nom de François P i Mamadou B. Els agents van concloure que els responsables de la plantació eren els dos homes i els van detenir a finals de mes per un delicte de salut pública

Durant la investigació, els Mossos van descobrir que les dues persones de nacionalitat franceses s'amagaven amb una identitat falsa i que els seus veritables noms eren Jean P i Gabrielle D. Per això, se'ls va imputar un delicte de falsificació de document públic i a la dona va ser detinguda a principis d'agost a Figueres. Tots dos tenien una ordre europea de detenció per un cas d'homicidi a França. Els detinguts, que no tenen antecedents a l'estat espanyol, van passar el dia 4 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.