Guanyem Girona denuncia el deteriorament de l’aparcament municipal del Pallol

Es va tancar vuit mesos enrere inundat pel temporal Gloria

Guanyem Girona ha denunciat que l’aparcament municipal subterrani situat a la plaça del Pallol, just darrere de l’Ajuntament, continua tancat als usuaris des que es va inundar el gener passat amb el temporal Gloria.

El grup municipal ha recordat que la infraestructura ja patia deficiències estructurals greus que provocaven que es negués amb les pluges però que el temporal del gener va provocar que quedés inservible i el consistori es va veure obligat a tancar-lo per arreglar-ne els desperfectes. Tanmateix, el principal grup a l’oposició ha lamentat que des de llavors, ara fa vuit mesos, l’Ajuntament “no ha fet cap tipus d’actuació per evitar el deteriorament progressiu d’un bé municipal”.

Lluc Salellas, cap de l’oposició al consistori gironí, ha visitat l’aparcament del Pallol per avaluar-ne l’estat. La formació s'ha trobat amb grans capes de verdet a les escales d’accés a l’aparcament i acumulació d’aigua a sostres i cantonades.

Des de Guanyem han advertit que fa vuit mesos que els usuaris que hi tenen una plaça no poden accedir-hi i que aquests denuncien que l’Ajuntament no els hi ha ofert una alternativa satisfactòria. Només una planta reservada als vehicles municipals continua en funcionament. En aquest sentit, Salellas ha explicat que el consistori redirigeix els usuaris a l’aparcament gestionat per SABA de la plaça Pompeu Fabra i explicant que disposaran d’una tarifa especial. Tanmateix, el regidor gironí ha assegurat que els veïns han consultat els preus públics de l’empresa i que aquests són inferiors a la tarifa especial proposada per l’Ajuntament.

Des de Guanyem lamenten que no es tingui cura dels béns municipals. Salellas ha apuntat que els desperfectes de l’aparcament del Pallol i la inacció per arreglar-los  evidencien “la gestió deficient de la cosa pública” del govern de Marta Madrenas. “Ens preocupa que durant vuit mesos el consistori no hagi estat capaç de fer ni una sola actuació per evitar el deteriorament continuat d’una infraestructura que es troba al costat mateix de l’Ajuntament”, ha apuntat Salellas.

El principal grup a l’oposició ja va denunciar al ple municipal del febrer que l’Ajuntament va perdre cinc vehicles municipals al no retirar-los davant les fortes pluges que van inundar l’aparcament.

Incompliments sobre el Gloria

D’altra banda, Guanyem ha criticat també que les actuacions acordades per solucionar els problemes causats pel temporal Gloria no s’estan duent a terme. Guanyem va presentar una moció al ple que va ser aprovada per unanimitat que entre d’altres coses comminava a acordar entre els grups municipals on es destinarien els recursos d’urgència per reparar els danys.

Salellas ha explicat que tampoc s’està treballant amb els representants dels treballadors per aconseguir un servei de brigada que pugui treballar fora de l’horari habitual quan una situació excepcional ho requereixi, tal i com demanava la moció. El cap de l’oposició ha argumentat que es tracta d’un “símptoma de la poca predisposició del govern en minoria de Madrenas de negociar i d’arribar a consensos amb la resta de partits”.