Platja d'Aro suspèn la Festa de la Cervesa i dos actes més

El motiu és evitar possibles contagis de coronavirus

L’Ajuntament de Castell d’Aro-Platja d’Aro (Baix Empordà) anuncia la suspensió de la Festa de la Cervesa 2020 prevista del 2 al 4 i del 9 al 12 d’octubre a la Plaça del Mil·lenari per evitar aglomeracions de visitants davant la situació de la pandèmia de la covid-19.

Aquesta és una decisió acordada conjuntament entre l’Ajuntament i els restauradors locals que hi participaven amb els seus estands, tot i haver-ne estudiat la viabilitat amb altres formats, finalment descartats. També s’ha posposat la Festa de Halloween i el Túnel del Terror que organitza la Federació de Colles de Carnaval amb la col·laboració del consistori a l’entorn de l’1 de novembre.

Com ha passat amb activitats de gran format durant l’estiu, també de cara a la tardor l’Ajuntament, com a organitzador, prioritza la seguretat de residents, visitants i turistes tot posposant aquelles propostes que no es poden fer en aforaments reduïts, tenint en compte que justament la celebració a l’aire lliure i la gratuïtat han estat dos dels principals trets característics de l’oferta de les activitats programades any rere any. Alhora també hi ha una reordenació de les prioritats pressupostàries fer destinar-ne una part al Pla de Reinici Socioeconòmic amb 50 accions valorades en 4’3 milions d’euros aprovat pel consistori. En els darrers sis mesos no s’han pogut celebrar els festivals musicals Propers, Xalaro, Desemboca i S’Agaró; els Focs de Sant Joan, la Cantada d’Havaneres, el Mini Club a la Platja Gran, la Magic Night o el Mercat Medieval de Castell d’Aro.

En canvi s’ha mantingut el programa d’exposicions d’art al Castell de Benedormiens: Glòria Muñoz, Navarro Vives (fins al 27 de setembre) i Montesol (properament, del 3 d’octubre al 22 de novembre); i també amb la doble mostra d’Angel Camino a la Masia Bas i al Parc dels Estanys amb escultures de gran format a l’aire lliure (fins al 7 de febrer de 2021). També cinc concerts de les Nits de Jazz al Palau d’Esports i Congressos amb entrada prèvia, seient i aforament limitat, un sistema també utilitzat en les Festes Majors de Platja d’Aro, Castell d’Aro i del Ridaura. També s’ha mantingut el programa Estiueja a la Biblio!, algunes de les visites guiades, activitats familiars al Passeig Marítim i diverses novetats com sessions de ioga a nous espais amb encant del municipi.

Encara el proper cap de setmana hi ha previstes dues activitats per tancar l’estiu. Dissabte 19 de setembre (21.30 h) al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro 8è Festisurf Costa Brava 2020. L’endemà, diumenge 20 de setembre darrera proposta de la Vall d’Aro Run Series 2020 amb La Clàssica de Platja d’Aro, amb sortida i arribada des de l’aparcament de la Masia Bas, per a un recorregut de 15’2 km amb 450 m de desnivell acumulat per camins i corriols de muntanya. Modalitats de marxa popular (7-7.45 h) i cursa tècnica individual (8-8.45 h). Inscripció prèvia obligatòria en línia.