Tres detinguts per cultivar 3.000 plantes de marihuana a Foixà i que volien escapar nedant pel riu

Els tres homes tenen 22, 24 i 39 anys

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir, a Foixà (Baix Empordà), tres homes de 22, 24 i 39 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, com  a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues.

El fet es va iniciar el passat 11 de setembre quan un agent fora de servei, que passejava per una zona boscosa del nucli de Sant Llorenç de les Arenes, dins el terme municipal de Foixà, va notar una forta olor de marihuana.

En acostar-se al camp hi va veure una plantació i tres persones que estaven dins una tenda de campanya. Immediatament va informar els seus companys de la comissaria de la Bisbal que van muntar un dispositiu per tal de detenir els autors.

Després d’observar i constatar que les tres persones tenien cura de la plantació i alhora també feien funcions de vigilància del cultiu, els investigadors van acostar-se sigil·losament per tal de detenir els responsables.

Una vegada al lloc els tres homes van intentar fugir del lloc pel mig de la vegetació i nedant pel riu però, gràcies a l’operatiu establert, tots tres van ser localitzats i detinguts.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions relacionades amb el cas. Els detinguts, a qui no els consten antecedents, passaran avui a disposició del jutjat de guàrdia de La Bisbal d’Empordà.