Aprendre a caminar descalç per les Guilleries

Creen un circuit d'1,5 km per fer sense sabates i experimentar amb els cinc sentits a Sant Hilari de Sacalm

Els que ja ho han provat asseguren quedar-se sorpresos per haver pogut estar durant tot aquest temps sense portar sabates, un complement indispensable per al dia a dia. "Caminar descalç és molt nou i diferent, perquè no les sabates no te les treus mai a no ser que sigui per estar per casa o per anar a la platja", explica la Karin Van Veen, qui juntament amb la seva parella ho han posat en marxa. Assegura que poc a poc vas oblidant que no les portes i que arribes a trepitjar quaranta materials diferents, entre els quals hi ha sorres, fang o pedres. També hi ha textures menys agradables per experimentar al màxim de sensacions. Algunes es troben en el mateix indret i han estat degudament supervisades per evitar corre cap risc però d'altres han estat fabricades i col·locades expressament.

Segons explica, el que es busca és potenciar els cinc sentits i aprendre aspectes de la natura de forma divertida i interactiva, amb activitats que inclouen jocs d'olorar, tocar i endevinar, o la recerca d'animals a partir de la seva petjada. Durant el recorregut, també passes per una zona de riu, et pots aturar per contemplar un mirador amb vistes al Montseny, o pots endinsar-te en un laberint on es parla d'aspectes com ara la necessitat de reciclar.

'Caminar descalç' és una activitat que s'ofereix per a tots els públics, si bé assenyalen que és molt recomanable de fer en família perquè és una manera de compartir noves experiències. Els seus impulsors expliquen que és una activitat molt diferent a la que estem acostumats i que no necessita disposar d'un material específic. "Només has de deixar les sabates i anar descobrint", explica Van Veen. També hi ha una zona de pícnic i descans per aquells que tinguin ganes de passar el dia en plena natura. L'entrada val set euros per adults i cinc euros per nens majors de 4 anys.

Èxit de reserves a les cabanes dels arbres

Des que l'any 2009 van posar en marxa el lloguer de cabanes penjades dalt dels arbres, les reserves han anat a molt bon ritme. De les dues que es van construir al començament, ara ja en tenen un total de deu i s'ha habilitat la masia -La Vileta- de manera que es pot reservar durant tot l'any.

Els seus impulsors reconeixen haver-se sorprès de l'èxit que està tenint, ja que les cabanes estan contínuament ocupades. De fet, qui vulgui reservar una nit es trobarà que no hi ha disponibilitat fins al mes de maig que ve en cas de voler dormir-hi en cap de setmana o a partir de l'octubre entre setmana. Creuen que l'originalitat del producte combinat amb preus "força assequibles" expliquen aquesta bona acollida. També confien que el fet d'oferir ara el circuit de caminar descalç és un "bon complement" a aquest servei, ja que encaixen molt bé en el projecte d'aprendre i descobrir aspectes de la natura.