Set ciclistes accidentats i rescatats pels Bombers, dos d'ells gironins, en només quatre hores a Catalunya

Els sinistres han tingut lloc a Vilademuls i Roses

Set ciclistes s'han accidentat i han hagut de ser rescatats aquest diumenge pels Bombers de la Generalitat en un interval de només quatre hores a Catalunya.

Un dels sinistres més rellevants s'ha produït a les 11.44 hores a Sora (Osona) quan un ciclista de 52 anys s'ha estimbat en una pista forestal a la zona del mas Terradelles de Baix i ha patit ferides de molta gravetat. Ha estat traslladat inconscient per l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital Josep Trueta.

El primer dels rescats de la jornada ha estat tres hores abans, a les 08.48 hores, amb l'avís d'un ciclista que ha caigut al Parc de la Llorita de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme). L'home s'ha fet una luxació al braç i ha estat evacuat a l'Hospital de Mataró.

A les 10.23 hores s'ha rebut l'avís d'una ciclista accidentada a Sitges (Garraf) en un xoc amb una furgoneta implicada a tocar del port Ginesta. La dona ha patit fractures als braços, peus i un traumatisme cranioencefàlic, i ha estat traslladada a l'Hospital de Bellvitge. A les 12.05 hores, el ciclista accidentat ha estat a la Punta Falconera de Roses (Alt Empordà). S'ha fet un cop lleu al cap i rascades, i ha estat traslladat a l'Hospital de Figueres.

Els tres últims rescats dels Bombers han estat a les 10.30 hores a Vilademuls (Pla de l'Estany), amb un ciclista amb una possible fractura a una cama; a les 11.13 hores a Castellví de Rosanes (Baix Llobregat) amb un ciclista que ha caigut al camí de Sant Jaume; i a les 12.31 hores a Pujalt (Anoia), amb un ciclista de 63 anys que ha patit un fort cop al cap després caure i xocar amb una pedra. Ha estat evacuat al Parc Taulí de Sabadell.