Arrenquen les Nits d'Acústica amb les entrades esgotades a tots els concerts del dijous

El director agraeix la "fidelitat" del públic

El parc de les Aigües de Figueres (Alt Empordà) s'ha convertit aquest dijous en la seu principal de les Nits d'Acústica, l'adaptació del festival figuerenc a la situació sanitària. En aquest nou escenari i en un recinte tancat i amb butaques concertades, la música ha tornat a ressonar a la capital altempordanesa.

Els primers en pujar a dalt de l'escenari han estat el trio barceloní Stay Homas davant d'un pati de butaques amb 600 localitats, totes elles complertes. De fet, el concert d'Stay Homas va ser el primer d'esgotar les entrades del festival. De fet, les localitats van durar tan sols uns minuts. El director de les Nits d'Acústica, Xavi Pascual, s'ha mostrat molt agraït per la resposta del públic. "Ens sentim molt afortunats", ha afirmat Pascual.

Aquesta "alta fidelitat" entre els espectadors també s'ha demostrat exhaurint les entrades d'Andrea Motis i Doctor Prats, la resta d'artistes que han format aquesta primera nit de programació. Han estat tres concerts que s'han fet de forma esgraonada i un quart d'hora després que els barcelonins comencessin a fer ressonar la seva música al parc de les Aigües, ho ha fet Andrea Motis al claustre de l'Institut Ramon Muntaner, amb una capacitat de 300 persones.

A mitjanit Cala Vento havia d'agafar el relleu, però finalment ahir es va cancel·lar perquè un del dos membres va anunciar que havia estat en contacte amb un positiu i havia d'estar en aïllament. Els qui tinguessin una entrada rebran els diners de forma íntegre. A dos quarts d'una, Doctor Prats ha pujat a l'escenari del parc de les Aigües per posar el punt i final de la primera nit de concerts.

Vuit concerts amb entrades esgotades

L'adaptació de l'Acústica ha arrencat amb més d'un 90% de les entrades venudes i vuit concerts amb les localitats exhaurides. Pascual s'ha mostrat optimista per aquest bon ritme de vendes en les entrades tot i que aquesta setmana el Govern llancés "un missatge temerari" que va afectar a bona part de l'economia del país. A més, també hi ha amenaces de pluja.

Davant d'això, Pascual ha anunciat que preveuen que la pluja doni treva al festival. Les previsions meteorològiques indiquen que malgrat la tempesta, hi haurà tramuntana que permetrà tenir la zona de Figueres lliure de pluja.

A hores d'ara, ja hi ha vuit dels tretze concerts de les Nits d'Acústica que han penjat el cartell de 'sold out'. Es tracta d'Izal, Miki Núñez, Suu, Ferran Palau i Maria Jaume i El Pot Petit, a banda dels tres concerts d'aquest dijous. Pascual ha anunciat que pels concerts de Sopa de Cabra i Joan Miquel Oliver en queden molt poques i per això preveuen arribar a anunciar el 'sold out' en aquests casos.