Un cotxe dels Mossos es precipita a la via del tren a Llançà en una persecució amb dos detinguts

Els homes intentaven fugir d'un control de trànsit

Un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra ha acabat aquesta matinada precipitant-se des de l'andana a la via del tren de l'estació de Llançà (Alt Empordà) fruit d'una persecució policial que ha acabat amb dos detinguts.

Els fets han tingut lloc pels voltants de tres quarts de sis del matí d'avui quan els agents havien instal·lat un control estàtic a l'N-260 en el punt quilomètric 22, moment en que els dos detinguts s'han aturat en sec en veure'ls i han donat mitja volta.

Aleshores els agents de la policia autonòmica han pujat al seu vehicle i els han començat a perseguir. Els fugitius han conduït a gran velocitat envaint el carril contrari i saltant-se un semàfor en vermell a l'encreuament que dona accés a la població de Llançà direcció a l'estació de tren.

Dirigits cap a un camí de terra els agents s'han apropat al vehicle escàpol que els ha frenat de cop i han hagut de fer una maniobra evasiva per tal d’evitar col·lidir-hi, fet que ha propiciat que el vehicle anés a l'andana de les vies del tren, sense poder impedir la caiguda a les vies. Els agents no han pres mal, han sortit del vehicle i han procedit a la detenció dels dos joves, conductor i copilot que properament passaran a disposició judicial.

Es tracten d'un home de 36 anys, de nacionalitat francesa amb domicili a Fechain (França) al que se li imputa un un delicte contra la seguretat viària per conducció temerària. Aquest es tractava del conductor del vehicle. Consultades les bases de dades policials a l'home li consta que té el permís de conduir anul·lat judicialment per les autoritats franceses des del gener d’enguany, per aquest motiu també se li imputa un delicte de conduir amb privacitat judicial cautelar o definitiu de permís de conduir. No consten més antecedents.

L'altre detingut és un home de 25 anys de nacionalitat francesa i veí de Denain (França) al que se li imputa un delicte de resistència, desobediència a agents de l'autoritat. No consten més antecedents.