Els termòmetres cauran dels 35 graus d'ahir als 24 graus aquest cap de setmana

Un front portarà temperatures de finals de setembre

La forta calor que es va registrar ahir a la província de Girona, assolint valors màxims de fins a 35 graus en alguns punts, té les hores comptades i serà a partir del divendres que un front farà acte de presència desplomant els termòmetres fins als 24 graus segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

El culpable serà un sistema frontal molt actiu, reforçat amb injecció de vent de nord i amb molt d'aire fred a les les capes mitjanes de l'atmosfera. Això en traduirà en pluges, vent, fred i neu.

De divendres al migdia a dissabte al matí les pluges seran extenses: arrencaran al Pirineu i arribaran a tots els racons del país. Les comarques del Pirineu i Prepirineu seran les que més pluja rebran. Durant la tarda de dissabte i a partir del migdia de diumenge apareixeran ruixats intensos i tempestes a la meitat est del país. Protecció Civil ha emès un comunicat de preavís de perill per pluja intensa.

Caiguda de temperatures

La temperatura es desplomarà durant el cap de setmana. Es registraran temperatures de finals de setembre o principis d'octubre. L'aire fred començarà a entrar divendres cap al tard i serà dissabte a la tarda quan s'intensificarà fins al migdia de diumenge, que serà el moment àlgid de fred. Les temperatures a 850 hPa, que són les de referència per valorar la magnitud de les masses d'aire fred i càlid a una alçada d'uns 1.500 metres, passarà dels 20 als 8 graus.

A Lleida i Girona, passaran dels 37 graus de dimarts a uns 24 graus durant el cap de setmana. A Vielha, dels 32 graus d'aquests dies a 16 graus diumenge. I a la costa, dels 32 als 23 graus.