Els Mossos detenen els presumptes autors de robatoris a Salt, Lloret de Mar i Sils

Els detinguts també haurien comés suposadament altres robatoris pel territori

Els detinguts són Gustavo Nicolás R.G., de 21 anys, Jonathan Ernesto L.C, de 24 anys, i Pablo Andrés G.C., de 22 anys, tots ells veïns de Pineda de Mar. Tots ells tenen antecedents. Després de passar a disposició judicial, les autoritats judicials han decretat presó per Gustavo Nicolás R.G., i llibertat amb càrrecs per la resta de detinguts. Segons han informat els Mossos d'Esquadra en un comunicat de premsa, amb les detencions es resolen robatoris amb força comesos des del mes d'abril de l'any passat en una cafeteria i un supermercat de Lloret de Mar, en una llibreria de Lleida, un establiment d'una cadena de venda de calçat a Sils, en un comerç de joguines de Salt i en una botiga d'una cadena de roba a Terrassa.

També s'han resolt diversos casos de temptativa en una botiga d'una cadena de comerços de roba de Reus, en un supermercat de Santa Susanna i en un supermercat de Sabadell. L'intent de robatori de Sabadell es va frustrar quan agents del cos dels Mossos d'Esquadra van enxampar-los 'in fraganti' quan intentaven accedir al supermercat fent un forat en una paret.

Segons la investigació policial, el grup actuava de matinada i uns dies o unes hores abans de cometre el robatori visitaven els establiments per preparar el cop. Habitualment forçaven una porta o una finestra i si calia tallaven persianes o utilitzaven el sistema del butró. A més, inutilitzaven els sistemes d'alarma dels establiments, d'on s'enduien des de diners com articles.

El registre al domicili de dos dels detinguts a Pineda de Mar va permetre localitzar una gran quantitat d'articles, sobretot peces de roba, però també d'altres de cosmètica, perfumeria, consoles i televisors. Aquests articles comissats seran claus per esbrinar si els detinguts han efectuat altres robatoris.

Als tres detinguts se'ls imputen delictes de robatori amb força. Un d'ells, Gustavo Nicolás R.G., hauria participat en els nou robatoris, mentre que els altres dos només en un o dos. Precisament, a Gustavo Nicolás R.G., també se li imputa un delicte de falsificació de document públic, ja que disposava d'un carnet de conduir internacional falsificat. Anteriorment a aquesta detenció, els Mossos ja havien detingut una quarta persona en relació amb el robatori en un establiment de calçat de Sils i un intent de robatori en un supermercat de Santa Susanna. Es tracta de Gustavo Emilio S., de 44 anys, i veí de Lloret de Mar. La investigació l'han dut a terme efectius de l'Àrea Territorial d'Investigació de la Regió Policial de Girona dels Mossos d'Esquadra.