Detectat un brot de coronavirus al Pla de l'Estany fruit d'una trobada entre amics

Es desconeix encara el nombre total d'infectats

Detectat un brot de coronavirus fruit d'una trobada entre amics al Pla de l'Estany segons ha avançat Ràdio Banyoles. La trobada s'hauria produït a la capital de la comarca a principis d'aquest mes d'agost.

A hores d'ara es desconeix quantes són les persones infectades ja que el Departament de Salut està realitzant les proves PCR i rastrejant els contactes per tal de determinar-ho.

Banyoles ha registrat al llarg de la darrera setmana fins a 13 casos nous de covid-19 amb 80 persones sospitoses de patir el virus. A Porqueres s'han confirmat 5 contagis i 24 sospitosos. A Cornellà del Terri hi ha un positiu i 18 sospitosos mentre que a Esponellà i Sant Miquel de Campmajor compten amb un confirmat i dos sospitosos.

Amb aquesta nova situació, el risc de rebrot al Pla de l’Estany supera el llindar d’“alt”: s’ha enfilat fins a 184, per sobre dels 100 punts i recupera els valors de mitjans d’abril. Aquest mateix indicador se situa, al conjunt de Girona, als 79 punts, i el Pla de l’Estany és la comarca gironina amb més risc de rebrot.