Miki Núñez, Stay Homas i Maika Makovski actuaran a les Nits d'Acústica de Figueres

El festival es reinventa i s'adapta a les normatives sanitàries

Miki Núñez, Stay Homas i Maika Makovski seran alguns dels principals artistes que els dies 27, 28 i 29 d'agost pujaran sobre els escenaris de les Nits d'Acústica, un esdeveniment adaptat a les normatives sanitàries, però que manté "l'essència" del festival Acústica que anualment es fa a la capital de l'Alt Empordà.

El director del festival, Xavi Pascual, ha afirmat que han treballat perquè "es noti el menys possible l'adaptació" però tot i així ha remarcat que serà un festival "segur i del qual ens en podem fer responsables".

En aquesta edició, el festival comptarà amb tres escenaris diferents: el primer d'ells al parc de les Aigües. Aquest espai tindrà una capacitat total de 600 persones amb butaques assignades per a cada espectador. També hi haurà un espai Village per tal que els assistents puguin prendre alguna cosa abans i després dels concerts. Pascual ha detallat que mantenint aquestes iniciatives que ja hi havia en les edicions anteriors del festival volen mostrar que perquè "es noti el menys possible l'adaptació".

Per l'escenari del parc de les Aigües hi passaran els Stay Homas –que l'inauguraran el dijous a tres quarts de nou del vespre–, Doctor Prats, Miki Núñez, Sopa de Cabra, Gertrudis i Izal.

El segon escenari serà un espai més íntim ja que estarà al claustre de l'Institut Ramon Muntaner. Aquest ja havia estat un escenari del festivals en edicions anteriors i està a cinc minuts de la Rambla. Comptarà amb 300 localitats. En aquest espai hi actuarà Andrea Motis, Suu, Maika Makovski, Joan Miquel Oliver, Ferran Palau i Cala Vento.

Per últim, el festival ha reservat el Teatre Jardí de Figueres per a la programació de l'Acustiqueta. L'espai compta amb 800 butaques però amb les mesures sanitàries es calcula que hi haurà un 40% de l'aforament disponible. L'Acustiqueta es farà el dissabte amb Dàmaris Gelabert i el diumenge amb el Pot Petit.

El festival que en les últimes edicions oferia tots els concerts gratuïts passarà a ser de pagament per tal de tenir una localitat assignada. El director del festival ha destacat que es tracta de "preus pràcticament simbòlics" que aniran dels 6 als 25 euros, en funció de l'artista. Les entrades estaran a la venda a través de la pàgina web a partir d'aquest dimarts a les vuit del vespre. Els concerts es faran entre tres quarts de nou del vespre i les dues de la matinada en els diferents escenaris de forma simultània.

El festival calcula que les Nits d'Acústica generaran 200 llocs de treball, dels quals una trentena seran per a persones residents a Figueres. Els promotors contractaran 20 empreses de la ciutat.