Uns pares denuncien festes nocturnes a Palafrugell que resulten ser obra dels seus propis fills

La Policia Local i els Mossos han aixecat 300 actes en una setmana

La població als municipis costaners es multiplica durant els mesos d'estiu. Aquest fet ve acompanyat sovint per les trobades en espais públics a les nits i fins a altes hores de la matinada que pertorben el descans dels veïns.

Això és precisament el que es van queixar nombrosos ciutadans i ocupants de segones residències a Calella de Palafrugell (Baix Empordà) que al llarg de la setmana passada van alertar en repetides ocasions a la Policia Local i els Mossos d'Esquadra dels aldarulls que es produïen al carrer i a la platja, incomplint l'ordenança de Civisme aprovada per l'Ajuntament de Palafrugell.

En només set dies i, especialment durant el cap de setmana, els agents de la policia van aixecar un total de 300 actes entre les quals s'hi trobaven una cinquantena de menors d'edat. El més curiós de tot plegat és que molts d'aquests són els fills de les persones que van denunciar l'excés de soroll a la policia en primer lloc.

Segons ha pogut saber aquest diari les actes es troben en fase d'instrucció i caldrà veure quantes acaben en sanció administrativa i de quina manera es notifiquen als pares denunciants que podrien acabar pagant per una queixa que ells mateixos van formalitzar.

Aquestes actuacions tenen relació també amb la campanya iniciada la setmana passada per disminuir i eradicar els botellons que es produeixen a les zones costaneres i que actualment estan prohibits als espais públics. Les actuacions policials es van iniciar el passat 3 d’agost i en només dues nits (des de la matinada de dimecres, fins a la matinada de dijous, és a dir, 24 hores) es van aixecar 79 actes per consum de begudes alcohòliques al carrer i la platja.