Denuncien la proliferació del 'top manta' a Roses amb un vídeo aeri del passeig marítim

L'Ajuntament insisteix que la Generalitat i l'Estat "s'hi han d'implicar" per resoldre-ho

La Policia Local de Roses (Alt Empordà) va anunciar la setmana passada haver comissat més de 3.500 articles procedents del 'top manta' fins a dia d'avui. La xifra confiscada amb les actuacions realitzades supera la quantitat comissada durant tot l'estiu del 2018.

Tanmateix el problema persisteix i un nou vídeo de denúncia ha irromput a les xarxes socials les darreres hores. En ell s'hi pot veure el passeig marítim de Santa Margarida aquest cap de setmana a vista d'ocell plena de manters oferint els seus productes. A simple vista s'hi poden arribar a comptar un centenar repartits en un quilòmetre i mig de platja.

Per la seva banda, l'Ajuntament insisteix que "únicament" pot "gestionar" la problemàtica "a curt termini" i torna a exigir la implicació de l'Estat i la Generalitat per "actuar legislativament i socialment" per resoldre-ho. El regidor de Seguretat, Joan Plana, remarca que coneixen i entenen el "malestar" que genera aquest fenomen entre la població i el sector comercial i insisteix que la solució "definitiva" no està en mans dels ajuntaments.

En concret, la Policia Local ha confiscat fins al 2 d'agost 3.528 articles, majoritàriament sabates esportives, ulleres de sol, bosses de mà, roba i complements. L'objectiu de les actuacions minimitzar la "rendibilitat econòmica dels venedors", a més de garantir la "seguretat dels agents, vianants i els propis manters.

A més, des del consistori remarquen que d'aquesta manera s'eviten "aldarulls, corredisses i episodis de gran tensió en el passeig" que s'han viscut altres anys.