Disminueixen el nombre de 'botellons' a Platja d'Aro però s'incrementen a Palafrugell

S'han aixecat 49 i 200 actes per part de la Policia Local respectivament

Els 'botellons' a Platja d'Aro (Baix Empordà) s'han convertit "gairebé en una anècdota". Prova d'això, és que en el que va d'estiu, només s'han imposat 49 sancions per beure a la via pública. Cal tenir en compte que la xifra ha anat disminuint els darrers anys gràcies a la pressió policial, que ha fet que molts dels que encara es concentren a les platges de la localitat a altes hores de la matinada ho facin sense begudes alcohòliques i respectant les normes de seguretat.

El cap de la Policia Local de Platja d'Aro, David Puertas, explica que van fer un operatiu conjunt amb els Mossos d'Esquadra aquesta darrera setmana per controlar que no hi hagués gent bevent alcohol al carrer. Puertas diu que els agents van anar a la platja on se solen concentrar els 'botellons', però destaca que no van imposar cap sanció perquè "no hi havia cap persona bevent alcohol".

El cap de la Policia Local de Platja d'Aro ho atribueix a que cada vegada "hi ha més consciència" per part dels joves que visiten la localitat costanera. Cal tenir en compte que en els darrers tres anys s'han imposat un total de 1.100 sancions per fer 'botellón', si bé és cert que cada estiu ha anat a menys. Puertas també destaca que el fet d'estar "més presents ajuda a controlar i dissuadir" aquesta conducta.

La falta de turistes de fora no influeix

En relació a una possible caiguda de les sancions per la falta de turistes estrangers, Puertas explica que "no hi té massa a veure" perquè el 90% de sancions que els darrers anys s'han posat han estat turistes del país. "Tot i que és cert que ve gent de fora, el gruix dels visitants sol ser d'aquí i poques vegades hem hagut de sancionat estrangers", concreta.

Palafrugell, l'altra cara de la moneda

On el 'botellón' sí que suposa un problema és a les localitats costaneres de Palafrugell. I és que en els darrers quatre dies s'han aixecat més de 200 actes per beure alcohol a la via pública. A més, destaca l'important nombre de menors d'edat que s'afegeixen a aquestes concentracions.

L'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, reconeix que la situació ha arribat a un punt "preocupant" per la quantitat de grups que es troben a les platges de Tamariu, Calella de Palafrugell i Llafranc. Per això, el batlle ha explicat que la intenció és que hi hagi vigilància "les 24 hores del dia". A més, adverteix que seguiran sent "contundents" amb les sancions.

Piferrer explica que la majoria de multes venen després que alguns dels veïns que passen uns dies a la seva segona residència es queixin pel soroll d'aquests grups de joves que estan a la platja. L'alcalde, però, assenyala que en moltes ocasions es troben que són els fills d'aquestes persones que es queixen els qui fan el 'botellón' i a qui acaben sancionant.