Girona ha posat 21 multes per llançar les escombraries fora del contenidor al barri de Santa Eugènia

També s’han posat 94 denúncies per no portar la mascareta a la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha posat 21 multes per llançar les escombraries fora del contenidor al barri de Santa Eugènia. Concretament, la Policia Municipal de Girona ha aixecat 11 actes i els agents ambientals, 10. La mesura es va començar a aplicar el 6 de juliol en aquesta zona de la ciutat perquè és on s’han detectat més casos d’incivisme.

Paral·lelament, s’està duent a terme una campanya de sensibilització i informació sobre la recollida selectiva i els voluminosos. Dues persones del barri informen sobre aquestes qüestions i, a més, s’ha realitzat una bustiada informativa al barri.

Aquesta mesura s’estendrà a altres barris de la ciutat com Sant Narcís i en alguns punts de Pla de Palau on existeix aquesta problemàtica. Actualment s’està elaborant l’estudi d’anàlisi de càrrega i d’ús de contenidors de Sant Narcís per detectar les hores i zones del barri en les quals s’acumulen més bosses i residus a fora dels contenidors.

D’altra banda, la Policia Municipal de Girona ha posat 94 denúncies a persones que no portaven la mascareta i s’han negat a rectificar-ho a la ciutat. La setmana del 20 al 26 de juliol es van posar 27 denúncies i la setmana del 27 de juliol al 2 d’agost, en van ser 67. Durant els primers dies, després que el govern català decretés l’ús obligatori de la mascareta, la policia es va centrar a advertir a aquelles persones que no la portaven o la portaven malament.