Decreten noves mesures menys restrictives per contenir el brot de coronavirus a Figueres i Vilafant

Entraran en vigor a partir d'aquesta mitjanit

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquest vespre un seguit de mesures que es començaran a aplicar a partir de la mitjanit d'avui per tal de contenir el brot de coronavirus a Figueres i Vilafant (Alt Empordà) que els darrers dies va a la baixa. És per això que les noves recomanacions relaxen les restriccions imposades el primer dia pel Procicat.

Aquestes passen per les següents recomanacions; la primera d'elles, que la població no surti del domicili i limita la sortida al carrer només per anar al lloc de treball, assistir a centres sanitaris, tenir cura de gent gran, menors o dependents; accedir a establiments comercials; desplaçar-se al banc o per fer altres tràmits administratius; fer trobades esportives amb el grup de convivència habitual; fer mudances; atendre els horts familiars; fer exàmens o proves oficials i per causa de força major.

Pel que fa als contactes entre persones aquests s'han de limitar sempre que sigui possible al grup de convivència habitual i estable i han de ser grups reduïts. Es prohibeixen les trobades de més de deu persones, tant el l'àmbit privat com públic. En les reunions que es concentrin fins a deu persones en espais públics és prohibeix el consum d'aliments o begudes. No poden participar en trobades o reunions persones amb símptomes de covid-19 ni que estiguin en aïllament o quarantena.

Les activitats d'hostaleria i restauració es limita l'aforament a l'interior al 50% i sempre a taula. Les terrasses han de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules. Es recomana preferentment l'ús de servei a domicili o comandes per a emportar. Els espais comuns dels hotels els limita l'aforament al 50%.

Referent als equipaments culturals i establiments on es realitzin espectacles públics, esdeveniments o activitats esportives i lúdiques (com ara piscines descobertes) l'aforament es limita al 50%.

Finalment, es mantenen les activitats de casals i colònies d'estiu seguin els protocols.