Masquef (JxCat Figueres) esquiva el confinament decretat pel Procicat i marxa a Mallorca

Es defensa explicant que va ser un "viatge llampec" fruit d'un "compromís personal"

El portaveu de Junts per Catalunya (JxCat) a l'Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef, ha ignorat les recomanacions de confinament domiciliari imposades pel Procicat el 19 de juliol i ha passat tres dies a l'illa de Mallorca amb uns amics entre el 24 i el 27 de juliol.

La polèmica escapada va ser advertida a aquest diari el dia de la seva tornada a través d'un correu anònim enviat a la redacció i que ahir hauria confirmat Diari de Girona. El missatge feia especial èmfasi en que Masquef havia fet una publicació al seu perfil de Facebook on demanava als figuerencs a fer "despesa" a l'Alt Empordà per fer front a la crisi de la covid-19 i ajudar els empresaris de la zona.

Amb tot, el portaveu després de ser preguntat pel diari gironí sobre la seva escapada, va intentar avançar-se a la publicació de la notícia i va escriure a les xarxes socials a les vuit del vespre un missatge on confessava haver fet un "viatge llampec" a Mallorca fruit d'un "compromís personal" on va poder copsar que "la crisi turística i econòmica" és allà "encara més evident".

Masquef, que és vicepresident del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, ha estat un dels impulsors de la campanya "Bojos per tornar-nos a veure" amb l’objectiu d’adaptar-se a l’actual situació de la crisi generada pel coronavirus i contribuir a la captació de visitants per a les destinacions gironines procedents del mercat intern català i estatal. El portaveu també va publicar al seu perfil el vídeo promocional de la campanya endegada pels Consells Comarcals de l'Alt i el Baix Empordà titulada "Jo em planto a l'Empordà" i assegurava que "Aquest estiu, més que mai, #JoEmPlantoalEmporda! I vosaltres?".

Les darreres setmanes el grup de JxCat s'havia mostrat molt crític amb l'equip de govern encapçalat per Agnès Lladó referent a la gestió que s'ha fet dels darrers brots de coronavirus.

El partit a l'oposició assegurava que les mesures del Procicat arribaven "tard i malament", que el govern municipal s'havia mostrat "submís" en acceptar les ordres imposades per la Generalitat i que a la ciutat li manca "lideratge polític" ja que aquest aplica decisions "erràtiques i incoherents".

Un regidor d'ERC, també absent

Finalment, segons ha avançat Diari de Girona, el regidor d'Educació de Figueres, Josep Alegrí (ERC), també hauria marxat de vacances, però en aquest cas a Alacant.

Fonts del consistori van confirmar que el republicà era de vacances i no era a la capital altempordanesa.