La reparació del port de Sant Feliu de Guíxols malmés pel Gloria entra a la fase final

S'hi han invertit 1,7 MEUR

Al port de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), la Generalitat hi inverteix 1,7 MEUR per reparar els estralls del Gloria. Aquí, les obres ja entren a la fase final. En total, s'han reposat 2.041 tones de peces d'escullera i s'han col·locat 424 blocs de formigó. D'aquests, 284 pesen 40 tones (i s'han posat a la zona on l'onatge va impactar més) i els 140 restants, 18 tones (que s'han posat a la zona on les onades piquen menys).

Ara, s'ha de pavimentar una part del moll i de la zona de passeig, així com l'esplanada (on s'han construït els blocs de formigó, seguint el model de Blanes). Aquests treballs, però, no es faran fins passat l'estiu, a finals de setembre o principis d'octubre, per no interferir en l'activitat del port.

A més, s'ha tornat a col·locar la balisa verda que serveix per senyalitzar l'entrada dels vaixells al port. La balisa, tot un emblema del port ganxó, va patir desperfectes amb la llevantada.

El director general de Ports, Joan Pere Gómez, que ha visitat les obres tant de Blanes com de Sant Feliu ha declarat: "Hi invertim 4,1 milions d'euros per reparar els danys estructurals causats pel Gloria, i reforçar els ports de cara a futurs temporals".