Detectat un brot de coronavirus que afecta 12 treballadors de l'empresa de neteja de Blanes i dos familiars

Les proves es van fer la setmana passada a una totalitat de 30 empleats

El Departament de Salut de la Generalitat informa que l’Agència de Salut Pública i els Serveis Assistencials de Blanes (Selva) estan investigant i contenint un brot de coronavirus en aquest municipi. El brot ha afectat 12 treballadors d’una empresa i dos familiars d’aquests. Es tracta d'operaris de Nora, encarregada del servei de neteja i recollida d’escombraries.

L’empresa ja ha implementat mesures de contenció i col·labora amb els serveis assistencials per contribuir a què no es propagui a més persones, havent aïllat l’entorn dels treballadors afectats. Les persones contagiades presenten símptomes lleus, o bé no en tenen cap, i evolucionen favorablement. Estan fent el confinament  als seus domicilis per contribuir a evitar la propagació del virus.

El brot es va detectar a finals de la setmana passada. Es van realitzar proves de PCR per determinar la presència de SARS-CoV-2 a un total de 30 treballadors que tenien més contacte, 12 dels quals van resultar positius. Està previst que es facin més proves de PCR entre altres treballadors a mode de cribratge, per assegurar-se de la contenció en la propagació.

Els centres de salut de la zona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya estan fent un seguiment als casos i als seus contactes per evitar la propagació de la covid-19, que de moment, està controlat.