El Govern aprova invertir 24,9 MEUR per construir cinc noves escoles a les comarques gironines

Es faran a Besalú, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Avinyonet de Puigventós i Sant Feliu de Buixalleu

El Departament d’Educació ha modificat el Pla Econòmic i Financer d’Inversions (PEF) en construccions escolars amb la incorporació de 17 noves actuacions arreu del territori per un import total de 91.002.142,30 euros, que s’edificaran a través de l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat).

D’aquestes, cinc són noves construccions de centres educatius que es faran a les comarques gironines, per un valor de 24.920.000 euros. Concretament, corresponen a l’Institut de Vilafant, a l’Escola Sant Jordi de Sant Julià de Llor i Bonmatí, a l’Escola Gonçal Comellas d’Avinyonet de Puigventós, a l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú i a l’Escola Alzines Balladores de Sant Feliu de Buixalleu.

Actuació

Cost

Escola Gonçal Comellas a Avinyonet de Puigventós. Execució de les obres de nova construcció d’una escola d’1L

4.400.000,00 €

Institut Escola Salvador Vilarrasa a Besalú. Execució de les obres de nova construcció d’un institut escola de 2/1L

4.200.000,00 €

Escola Alzines Balladores a Sant Feliu de Buixalleu. Execució de les obres de nova construcció d’una escola d’1L (sense gimnàs)

3.600.000,00 €

Escola Sant Jordi a Sant Julià de Llor i Bonmatí. Execució de les obres de nova construcció d’una escola d’1L

4.400.000,00 €

Institut de Vilafant. Execució de les obres de nova construcció d’un institut de 3/2L + cicles formatius

8.320.000,00 €

Total 24.920.000€

A banda, a les comarques gironines, Educació compta amb onze actuacions, que ja s’estan construint o bé que ja disposen de disponibilitat pressupostària, a les poblacions de Banyoles, Caldes de Malavella, Girona, Vall-llobrega, Llívia, Castell-Platja d’Aro, Vilamalla, dues a Vilablareix i dues a Salt.

Població 

Centre

Banyoles

Institut Josep Brugulat

Caldes de Malavella

Institut de Caldes de Malavella

Girona

Institut Ermessenda

Salt

Escola El Gegant del Rec

Salt

Institut Salvador Sunyer i Aymerich

Vall-llobrega

Escola Vall Llobrega

Vilablareix

Institut Vilablareix

Vilamalla

Escola Josep Ribot i Olivas

Llívia

Escola Jaume I

Castell- Platja d'Aro

Escola Fanals d'Aro

Vilablareix

Escola Madrenc

Un total de 17 noves construccions a Catalunya

De les 17 noves obres que es faran arreu del territori, un total de 10 són de nova construcció i 7 són de gran reforma i ampliació. Aquestes se sumen a les 71 obres que ja està impulsant el Departament, 15 de les quals a través de convenis de construcció acordats amb ajuntaments.

A banda, s’ha ampliat la partida de les obres de reformes d’ampliació i millora (RAM) amb un total de 75 MEUR fins l’any 2026. El RAM del 2020 s’incrementa a 17 MEUR.

També s’ha aprovat la dotació de 21 MEUR per a desenvolupar un Pla d’ampliacions per fases per donar resposta a les necessitats d’escolarització i evitar instal·lar construccions provisionals.

Aquest PEF incorpora una modificació de la definició de l’Institut Escola Sala Badrinas de Terrassa, de l’Institut Salvador Sunyé de Salt, de l’institut La Sagrera de Barcelona i de l’escola Trenta Passos de Barcelona. 

L’increment del PEF Inversions del Departament d’Educació, amb totes aquestes modificacions i altres adaptacions de les construccions ja existents, és de 201.224.392 euros.