Blanes suspèn la Festa Major pels darrers brots de coronavirus registrats a Barcelona i l'Alt Empordà

També queda afectada la Fira d'Atraccions

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha decidit avui suspendre els actes organitzats aquests propers dies amb motiu de la Festa Major de Santa Anna després dels darrers brots de coronavirus registrats a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i a l'Alt Empordà segons ha informat el consistori.

Aquesta suspensió també afecta la Fira d’Atraccions que precisament s’havia de començar a instal·lar aquest mateix dilluns.

La decisió s’ha pres aquesta tarda, després d’una reunió d’urgència convocada per l’equip de govern, encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell. L’alcalde ha explicat que "la decisió l’hem pres igual que ho hem estat fent durant aquests darrers mesos: atenent a criteris sanitaris. Perquè, per sobre de tot, estan la salut i la seguretat de les persones”. Àngel Canosa ha afegit que "malauradament, la Festa Major, que volíem que fos un reconeixement a les víctimes de la covid-19, tampoc serà possible celebrar-la, igual que tants altres actes que hem hagut de suspendre”.

Per últim, el batlle de Blanes també ha remarcat que "fins l’últim moment, de la mà d’entitats, associacions de veïns, artistes i grups locals, hem estat treballant de valent i amb molta il·lusió per poder fer possible viure uns dies de festa que retornessin, encara més, la vida als nostres carrers. Lluny de poder aconseguir-ho, l’actual situació sanitària i l’evolució de la pandèmia durant les darreres hores desaconsellen l’organització de qualsevol acte que pugui provocar la concentració de vilatans i visitants”.

El consistori ja ha informat a totes les entitats i persones implicades en la celebració de la Festa Major, així com a les autoritats competents relacionades amb la organització. En aquest sentit, també se’ls ha comunicat que, en la mesura del possible, els actes que estava previst celebrar durant els propers dies s’ajornaran i es tornaran a programar perquè tinguin lloc en d’altres dates. Tanmateix, l’alcalde Àngel Canosa té previst enregistrar un vídeo que es difondrà a les xarxes municipals per informar sobre la suspensió.