Palafrugell torna a tancar totes les seves platges per quart cap de setmana consecutiu

L'Ajuntament es mostra "molt preocupat" per la massificació a l'oci nocturn

Palafrugell (Baix Empordà) ha hagut de tornar a tancar les seves platges per la gran quantitat de banyistes que hi havia aquest diumenge. Es tracta del quart cap de setmana seguit que han d'impedir l'accés a les vuit platges del municipi. A les deu del matí ja se n'havien tancat cinc, les més petites – la d'En Calau, la de Port Bo, la Platgeta, la de Port Pelegrí i la de la Malespina -.

Com és habitual, la del Canadell a Calella de Palafrugell, la de Tamariu i la de Llafranc han estat les que han trigat més a omplir-se. L'alcalde, Josep Piferrer, diu que això demostra que les mesures preses "funcionen". Piferrer, però, es mostra "molt preocupat" en relació a la massificació d'alguns locals d'oci nocturn i la "falta de prevenció" d'alguns dels clients.

El batlle explica que aquesta situació és "recurrent" des de la darrera setmana de juny, i s'ha repetit cada dissabte i diumenge d'aquest més de juliol.

Piferrer, però, assenyala que estan "tranquils" ja que l'ús de mascaretes és molt generalitzat, deixant de banda a la platja. "La veritat és que es fa molt estrany trobar algú que no la porti", remarca. L'alcalde destaca que el control de l'aforament de les platges ha estat una mesura "essencial", ja que els municipis de Calella de Palafrugell, Tamariu i Llafranc veuen com es dispara el nombre de veïns durant l'estiu.

Un ull a l'oci nocturn

On no està tan tranquil l'Ajuntament és en l'oci nocturn del poble. Piferrer reconeix la preocupació que tenen per l'aparició de diversos vídeos a les xarxes socials on es veuen clients que no respecten la distància de seguretat ni porten mascareta. "Tots hem estat joves, però hem d'anar amb molt de compte", assenyala el batlle.

De fet, des del consistori es van reunir el divendres passat amb els propietaris d'aquests establiments per intentar fixar el compliment de les mesures, especialment entre els més joves. Tot plegat arriba just després dels brots en diferents zones de Catalunya, una d'elles a Figueres on avui el Procicat ha anunciat aplicar mesures restrictives per evitar una propagació major del virus.