Artistes figuerencs s'apleguen per recollir fonts pels afectats del #FocEmpordà

Sis formacions musicals han actuat de forma desinteressada per ajudar a tots els damnificats

L'artista Laia Vehí acompanyada per en Robert Molina han estat els encarregats d'inaugurar aquest concert, que ha aplegat unes 500 persones a la plaça Josep Pla de Figueres. El concert que ha començat a les set de la tarda s'ha allargat fins ben entrada la nit amb les actuacions de sis grups musicals de diferents estils. En concret, les formacions No Problemo, Bananna Beach, Direcció Prohibida, Hot Penguins i Dj Sit han actuat, de forma totalment desinteressada, en suport a aquesta causa.

El concert, ha estat organitzat per tres associacions empordaneses, Verkami, Vendaval Music i Inkieta i tots els diners recollits en aquest acte es lliuraran a al campanya 'Foc al cor, Salvem l'Empordà que duu a terme l'entitat IAEDEN-Salvem l'Empordà.

En aquest sentit, una membre de la plataforma IAEDEN-Salvem l'Empordà, Anna Albó, ha destacat que els diners serviran per realitzar projectes de restauració de bens materials, propostes de prevenció d'incendis o iniciatives de recuperació del medi ambient d'aquest territori. " Obrirem un període de quinze dies per valorar els projectes i llavors decidirem", ha assenyalat Albó. L'organització espera que amb aquest acte puguin arribar als 13.000 euros, la mateixa xifra d'hectàrees cremades en aquest foc.

Incentivar els moviments socials

Segons les entitats impulsores d'aquest esdeveniment cultural, la idea del concert va sorgir després de "la catàstrofe que va viure la comarca amb l'incendi" segons ha explicat un dels membres de l'associació Inkieta, Jordi Sanvicens. "Es tracta d'incentivar el moviment social, la població i demostrar que entre tots podem tirar la comarca endavant", ha explicat. Sanvicens ha destacat que en aquests moments "tant difícils" que travessa la població i davant "la ineficàcia i poca ajuda dels governants" cal que els propis ciutadans ajudin als veïns afectats.

En aquest mateix sentit, un dels membres de l'associació Vendaval Miusic, en Juli, ha destacat que directament o indirectament tota la població de l'Alt Empordà s'ha vist afectada per aquest foc. "Nosaltres mateixos som d'Avinyonet de Puigventós i el foc ens ha tocat de molt a prop i volíem contribuir en aquesta causa", ha conclòs.

Durant el concert també s'ha portat a terme el sorteig d'un quadre de la il·lustradora figuerenca, Wäwä, i els diners recollits també s'han destinat a aquesta mateixa causa. L'entrada al concert era gratuïta i els fons s'han recollit mitjançant les begudes i el menjar que s'ha ofert a les barres instal·lades per aquesta ocasió i els donatius que han fet els assistents.