La JNC dóna a conèixer l'espoli fiscal de Catalunya als turistes

L'aeroport de Girona i la platja de Lloret de Mar han estat els espais escollits aquest any per la campanya d'estiu

Els turistes que aquest dissabte han passat per l'aeroport de Girona-Costa Brava o per la platja de Lloret han pogut recollir un dels 1.000 ventalls escrits en quatre idiomes, que el consell territorial de les comarques gironines de la Joventut Nacionalista de Catalunya ha repartit per denunciar i donar a conèixer l'espoli fiscal que viu el país.

Així, s'ha complert la campanya d'estiu de la JNC, que vol acostar la situació catalana als turistes, sobretot europeus que visiten Catalunya. Altres campanyes havien optat per la sentència del Tribunal Constitucional, per exemple, i enguany, han optat per parlar de la necessitat de tenir una hisenda pròpia per treballar per la consecució de l'Estat propi dins la Unió Europea.

Xavier Pacheco, coordinador de la JNC a Girona, ha explicat a l'ACN que són ''conscients que no podem arribar a tothom'', però ha reconegut que estan ''satisfets'' si ''n'arribem a conscienciar una o dues persones''. Els responsables de la campanya, consideren que ''necessitem que la gent de fora ens doni un cop de mà'' perquè ''ens accepti com a proper estat d'Europa que podem arribar a ser''.

Pacheco també ha destacat que en general, als turistes ''els estranya'' la informació que donen en els ventalls. Alguns, ha dit Pacheco, no en fan cas, però per a altres ''és la primera vegada que senten a parlar de la situació'', i ha dit que ''fins i tot els agrada i demanen més informació'', per conèixer més de fons el problema.